Reprezentanții Google au luat o hotărâre importantă în legătură cu unul dintre cele mai frumoase trasee turistice din România. Pasionații de călătorii vor avea posibilitatea să parcurgă mai ușor drumul și să se bucure mai mult de natură, în urma demersului.
Un traseu care are 1400 de kilometri, care traversează țara de la Putna la Drobeta-Turnu Severin, trecând astfel prin zece județe, va putea fi văzut pe Google Street View. Începând cu data de 24 octombrie, Via Transilvanica poate fi explorat virtual.
Peste 800 de kilometri din Via Transilvanica s-au înserat în platforma Google Street View, funcție care va facilita drumeția celor care iubesc să descopere natura. Ei pot parcurge acum Via Trasilvanica în prealabil, astfel că la fața locului le va fi mai ușor să se orienteze.
Via Transilvanica este un traseu pentru pasionații de luat la pas drumurile din România, pentru bicicliști, pentru persoanele care vor să se încarce cu aer proaspăt sau pentru cele care vor să fie în formă, să scape din kilogramele acumulate.
”Google Street View sau Via Transilvanica nu e doar o aplicaţie, nu e doar un website pe care să-l accesezi de pe telefon sau de pe laptop. Este vorba despre emoţii, despre suma sentimentelor pe care acei oameni care parcurg fiecare metru din cei 1.400 km le trăiesc.
În acest context, în care ne referim la natură, la care ne referim la pădurile României, cred că trebuie să menţionez şi eu, în calitate de ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, câteva lucruri. Unul dintre ele este că trebuie să definim rolul ecologic şi rolul social pe care pădurile României le au, pentru că dacă până acum discuţia se făcea cu precădere în metrul de lemn exploatat la hectar, cu siguranţă pădurile României pot însemna mult mai mult de atât.
(…)Cred că românii, şi nu numai românii, trebuie să se bucure în continuare de natură, trebuie să se bucure în continuare de locurile noastre şi, în calitate de membru al Guvernului şi de ministru, salut şi apreciez foarte mult, încă o dată, ceea ce faceţi dvs. aici”, a declarat ministrul mediului, apelor și pădurilor, Mircea Fechet, într-o conferință de presă.
Proiectul Via Trasilvanica a fost lansat oficial pe data de 8 octombrie 2022, la Alba Iulia, după patru ani de lucrări. Traseul a fost atent semnalizat de către proiectanți, cu marcaje vopsite, cu stâlpi indicatori, iar după fiecare kilometru parcurs se află câte o bornă din andezit, sculptată individual.
Suceava, Bistrița-Năsădu, Mureș. Harghita, Sibiu, Brașov, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin și Mehedinți sunt județele pe care Via Transilvanica le traversează. De altfel, aflați și că este împărțit în șapte ținuturi cultural-istorice: Bucovina, Ținutul de Sus, Terra Siculorum, Terra Saxonum, Terra Dacia, Terra Banatica și Terra Romana.