Life

Orașul mare din România unde găsești cele mai ieftine chirii la garsoniere și apartamente. Nu-ți trebuie bani mulți să te muți aici

Un oraș mare din România are cele mai ieftine chirii din țară. Poți sta cu bani puțini în garsonierele și apartamentele de aici.
26.06.2023 | 16:33
Orasul mare din Romania unde gasesti cele mai ieftine chirii la garsoniere si apartamente Nuti trebuie bani multi sa te muti aici
Orașul face parte din regiunea Banatului. Sursa foto: Banatul Azi
ADVERTISEMENT

Chiriile din ultima vreme au devenit o povară pentru românii care încă nu au propria locuință. Prețul lor a explodat, la fel ca multe altele. În orașele mari este tot mai dificil să supraviețuiești într-un apartament sau într-o garsonieră, căci cea mai mare parte din venituri se poate duce pe chirie. Însă, unul dintre aceste orașe dispune de costuri rezonabile.

Orașul mare din România cu cele mai mici costuri ale chiriilor

În București și în Cluj chiriile sunt cele mai scumpe. În Capitală, o garsonieră pornește în general de la 300 de euro,  un apartament cu două camere ajunge la 450 de euro, iar unul cu trei camere valorează 600 de euro, potrivit unui studiu realizat de imobiliare.ro

ADVERTISEMENT

În Cluj, situația este identică Bucureștiului. După acestea, se situează Brașovul, unde o garsonieră închiriată are un preț care pornește de la 270 de euro, un apartament cu două camere ajunge la 400 de euro, iar nul cu trei camere 530 de euro.

Iașiul este ceva mai ieftin decât cele trei menționate. În oraș, o garsonieră o poți închiria cu 270 de euro, un apartament cu două camere cu 360 de euro pe lună, iar un apartament cu trei camere, cu 450 de euro lunar. Dintre toate acestea, însă, Timișoara are cele mai avantajoase costuri.

ADVERTISEMENT

În Timișoara sunt cele mai ieftine chirii atunci când ne referim la orașele mari, studențești și printre cele mai vizitate la nivel național. Pentru o garsonieră în această zonă bănățeană putem scoate din buzunar 220 de euro pe lună, în loc de 300 sau 270/290.

Se vor mai ieftini chiriile ?

Un apartament cu două camere în Timișoara percepe o chirie de 350 de euro, iar unul cu trei camere 400 de euro, potrivit studiului menționat. De altfel, având în vedere că autoritățile iau în calcul ieftinirea produselor de bază, mulți se așteaptă ca tot ceea ce s-a scumpit să aibă costurile de dinainte.

ADVERTISEMENT

Un sondaj realizat de Storia.ro și OLX în perioada decembrie 2022-9 ianuarie 2023 arată că 58% dintre agenții imobiliari și 59% dintre cumpărători consideră 2023 anul scăderii prețurilor pentru locuințele  de vânzare. Pentru chirii, respondenții , mai exact, cumpărătorii, au preconizat într-un procent de 25% ușoare creșteri, iar 51% dintre agenții imobiliari, același scenariu.

De asemenea, întrebați dacă au în plan activități imobiliare pentru acest an și ce fel de acțiuni în acest sens, cumpărătorii și chiriașii au spus că își mențin interesul pentru a urmări în continuare anunțurile referitoare la chirie.

ADVERTISEMENT

Mare atenție când vă luați o garsonieră sau un apartament cu chirie. Evitați să faceți acest lucru fără un contract înregistrat la ANAF. Totodată, nu dați niciun ban până nu vi se oferă cheile locuinței, căci riscați să cădeți în capcana de a nu mai găsi ceea ce ați plătit.

ADVERTISEMENT