Life

Orașele din România unde poți avea o vacanță de lux la cele mai mici prețuri din Europa. Puțini români știu de ele

Poți avea o vacanță de lux și în România. Care sunt orașele unde poți să găsești cele mai mici prețuri din Europa? E bine să le știi.
09.09.2023 | 09:00
Orasele din Romania unde poti avea o vacanta de lux la cele mai mici preturi din Europa Putini romani stiu de ele
Orașele din România unde poți avea o vacanță de lux la cele mai mici prețuri din Europa. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dacă vrei o vacanță de lux în România la prețuri extrem de mici față de restul Europei, poți să faci acest lucru. Există mai multe destinații unde te poți bucura de super condiții și cu un buget mic.

Orașele din România unde poți avea o vacanță de lux la cele mai mici prețuri din Europa

O companie de turism a analizat 60 de orașe din Europa. În acest mod s-a aflat unde poți avea o vacanță de lux, la cele mai mici prețuri. Și se pare că există o mulțime de astfel de locuri, pe care poate mulți nu le știu.

ADVERTISEMENT

Inclusiv cazarea la un hotel e cinci stele, o zi la SPA și trei mese pe zi la restaurant pot fi ieftine în aceste locuri. Contează însă orașul ales, evident, iar după locația.

Astfel, conform analizei realizate de agenția de turism, poți avea o vacanță la cele mai mici prețuri în Iași și în Cluj Napoca. Deși prețurile la imobiliare în Cluj Napoca întrec orice așteptare, iată că pentru turiști, lucrurile sunt diferite.

ADVERTISEMENT

Sursa citată arată că cele mai ieftine orașe din Europa, dar și din România când vine vorba de o vacanță la cele mai mici prețuri sunt Iași și Cluj Napoca. Cât costă să stai aici o zi și să și mănânci de trei ori?

O noapte la un hotel de lux în cele două orașe se învârte în jurul sume de 80 de euro. În ceea ce privește masa și aici sunt prețuri decente. Poți să mănâncă bine chiar și cu 30 de euro, arată sursa citată.

ADVERTISEMENT

Cluj Napoca și Iași, cele mai ieftine orașe din Europa

După Iași și Cluj Napoca, avem București. Dacă vrei o vacanță de lux la prețuri mici, cazarea ajunge la 85 de euro pentru o noapte. În ceea ce privește mâncarea, poți să ai un meniu decent pentru mai puțin de 50 de euro.

Și Constanța este un oraș ieftin, față de restul Europei. Aici, o noapte de cazare costă sub 90 de euro, iar mâncarea poate ajunge sub 40 de euro. Și nu doar în România găsești astfel de oferte.

ADVERTISEMENT

Bulgaria a fost inclusă și ea în  analiza realizată de agenția de turism. Totuși, există niște lucruri esențiale pe care e bine să le știi. Deși cazarea poate fi mai scumpă, mâncarea este cu mult mai ieftină decât în România.

Astfel, o noapte de lux la un hotel de 5 stele în Bulgaria ajunge la 100 de euro, sau peste. În ceea ce privește masa, poți mânca la restaurant foarte bine cu mai puțin de 35 de euro.

Turcia este de asemenea o alegere bună. Aici, prețurile pentru cazare și mâncare sunt și ele decente. Iar o altă țară prietenoasă cu bugetul este Letonia. Sursa citată arată că și aici, o vacanță de lux poate ajunge la prețuri mici.

ADVERTISEMENT
Tags: