Life

Orașul celebru care vrea să introducă un plafon de turiști. Se va achita și taxă de intrare din 2024

Orașul pentru care vei fi nevoită să plătești taxă dacă vrei să îl vizitezi. Este una dintre cele mai „vânate” destinații turistice
27.11.2023 | 09:05
Orasul celebru care vrea sa introduca un plafon de turisti Se va achita si taxa de intrare din 2024
Veneția va putea fi vizitată numai după achitarea unei taxe. De când va intra în vigoare noua regulă Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Anul 2024 vine la pachet cu schimbări importante pentru pasionații de călătorii. Cei care au pe listă Veneția, trebuie să știe că, începând din primăvara anului viitor, accesul pe frumoasele canale din Italia se va face doar în baza achitării unei taxe.

Veneția va putea fi vizitată doar după ce se plătește o taxă

Veneția este una dintre cele mai vizitate regiuni din Italia. An de an, frumoasa destinație de pe apă atrage milioane de turiști din toată lumea. În ultima vreme, au existat diverse probleme legate de conservarea ei, așa că autoritățile italiene au conceput un nou plan.

ADVERTISEMENT

Începând cu luna aprilie a anului 2024, vizitarea Veneției nu va mai fi gratuită. De obicei, peste hotare, există anumite destinații care percep taxă de oraș. De acum încolo, pe listă se va adăuga și Veneția.

Primarul faimosului oraș de pe ape a declarat că a apelat la acest program al implementării unei taxe pentru a salva Veneția. Fiind o destinație extrem de vizitată și tranzitată, se impunea o astfel de măsură.

ADVERTISEMENT

Dincolo de taxa pe care fiecare turist trebuie să o plătească, tot de anul viitor, în Veneția va fi limitat și numărul de persoane. De obicei, primăvara și vara se atinge un număr record de turiști, iar acest aspect trebuie reglementat cât mai repede.

Odată cu introducerea acestei noi măsuri, Veneția va deveni primul oraș din lume care va putea fi rezervat, în totalitate. Sistemul va fi unul bine pus la punct, iar cei care vor să viziteze Veneția, trebuie să se conformeze.

ADVERTISEMENT

Turismul de masă, dăunător pentru orașul de pe apă

Din primăvara anului viitor, toți cei care ajung în Veneția trebuie să își facă rezervare, în prealabil. Ulterior, se va plăti o taxă de 5 euro și se va genera un QR Code care va asigura accesul în principalele puncte din Veneția.

Însă, există și excepții. Cei care nu vor fi nevoiți să plătească această taxă sunt elevii, localnicii și muncitorii din Veneția. Ei sunt scutiți de plata celor 5 euro, având în vedere că sunt rezidenți.

ADVERTISEMENT

Restricțiile de vizitare vor intra în vigoare începând cu 25 aprilie 2024 și vor fi valabile până la jumătatea lunii iulie 2025. De asemea, intervalul orar în care se aplică modificările este cuprins între 08:30 și 16:00.

Autoritățile din Veneția au mari așteptări de la acest program de rezervare a vizitelor. Momentan, se estimează că va aduce încasări de 700.000 de euro la bugetul local.

ADVERTISEMENT