Life

Orașul construit pentru bogați, în care fermierii cresc acum vite. Cele mai multe locuințe sunt abandonate

Unde se află orașul construit bogați, dar abandonat înainte de finalizare. E plin de vile moderne în care fermierii cresc vite.
25.07.2023 | 09:42
Orasul construit pentru bogati in care fermierii cresc acum vite Cele mai multe locuinte sunt abandonate
Un oraș destinat bogaților a fost abandonat. Sursa foto: colaj Fanatik/ capturi YouTube
ADVERTISEMENT

Mai mulți fermieri își cresc acum vitele într-un oraș fantomă, construit inițial pentru unii din cei mai bogați ai oameni ai Chinei. Aflat în partea de nord-est a țării, proiectul a fost abandonat înainte de finalizarea lucrărilor.

Orașul din China construit pentru bogați, în care acum fermierii cresc vite

Greenland Group, un gigant imobiliar din China, a lansat proiectul State Guest Mansion în anul 2010, într-o suburbie din Shenyang. În cartierul de lux din provincia Liaoning, format din 260 de vile construite în stil european, ar fi trebuit să se mute cei mai bogați oameni din oraș.

ADVERTISEMENT

Numai doi ani mai târziu, însă, proiectul a fost abandonat. Astfel că, acum, vilele nefinalizate au fost luate cu asalt de fermierii locali. Unii dintre ei au început să are și să cultive peluzele, în timp ce alții își cresc aici vitele.

Ușor-ușor, orașul construit pentru bogați s-a transformat în unul fantomă. Casele odată impunătoare se degradează văzând cu ochii, iar peisajul din interiorul clădirilor pare unul desprins din filmele care au ca subiect sfârșitul lumii.

ADVERTISEMENT

Guo, în vârstă de 45 de ani, este unul dintre fermierii care s-au mutat în acest oraș fantomă. Bărbatul este de părere că din cauza corupției a fost abandonat proiectul și niciuna din vile nu a mai fost vreodată vândută.

„Au întrerupt finanțarea, așa că l-au lăsat pe jumătate neterminat. Aceste case s-ar fi vândut cu milioane, dar bogații nici măcar nu au apucat să cumpere vreo casă”, a spus Guo, conform businessinsider.com

ADVERTISEMENT

Imaginile cu vilele pe jumătate terminate din orașul construit pentru bogați au atras atenția utilizatorilor rețelei Weibo, mulți fiind curioși de ce autoritățile nu au făcut nimic în privința acestora și le-au lăsat în paragină.

„Acest loc a fost lăsat abandonat de atâția ani”, spus unul dintre utilizatorii platformei. „Numai fantomele pot locui aici!”, a fost părerea unui alte persoane care a aflat despre orașul destinat milionarilor. 

ADVERTISEMENT

Clădirile abandonate sunt în lucru obișnuit în China

De altfel, clădirile abandonate sunt adesea întâlnite pe teritoriul Chinei. În timpul crizei Evergrande, gigantul imobiliar a întrerupt construcția multor proiecte după ce s-a luptat cu gestionarea datoriilor monumentale.

Acest lucru a declanșat temeri din partea guvernului chinez că progresul va stagna în proiectele la scară largă care ocupă zone considerabile de teren urban. Evergrande a fost cea mai îndatorată companie din lume, în octombrie 2021, și acum deține datorii de peste 300 de miliarde de dolari .

ADVERTISEMENT