Life

Orașul de vis din România în care o casă se vinde cu doar câteva mii de euro. Peisajele sunt superbe, traiul ieftin și ai școală, parc și spital în apropiere. Primăria face cartier special pentru nomazi digitali

Orașul din România unde nomazii digitali sunt puși pe primul loc. Cât costă să te muți aici și cum arată, de fapt, locuințele.
02.02.2024 | 21:00
Orasul de vis din Romania in care o casa se vinde cu doar cateva mii de euro Peisajele sunt superbe traiul ieftin si ai scoala parc si spital in apropiere Primaria face cartier special pentru nomazi digitali
Orașul din România spre care se îndreaptă din ce în ce mai mulți nomazi digitali. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Pandemia a făcut ca mulți români să muncească de acasă. Unii dintre ei au renunțat la chiriile în marile orașe și s-au îndreptat spre zone mai liniștite. Aici, prețul chiriilor, dar și al achizițiilor de apartamente și garsoniere este unul foarte atractiv. Care este orașul unde te poți muta liniștit în schimbul a doar câteva mii de euro.

Victoria, orașul de suflet al nomazilor digitali

Victoria este unul dintre orașele asupra căruia puțini români își îndreaptă atenția. Construit după modelul stalinist, acesta a fost mult timp dependent de singurele fabrici din zonă. Însă, odată cu trecerea anilor, lucrurile s-au schimbat.

ADVERTISEMENT

Ridicat de la zero, ca un oraș nou, Victoria este pe placul tinerilor, dar și al celor cărora li se permite să lucreze de acasă. Nomazilor digitali le place să locuiască aici, mai ales că prețurile sunt mici, iar peisajele sunt de vis.

Victoria este un oraș verde, dată fiind amplasarea sa geografică. Fiind situat foarte aproape de Făgăraș, nu este de mirare că aerul de aici este unul proaspăt și curat. În zonă există racordare la apă, curent electric, internet, gaze și canalizare.

ADVERTISEMENT

Comparativ cu alte orașe aglomerate din România, în Victoria, timpul pare că stă în loc. Aici, perioada pandemiei nu s-a resimțit deloc atât de puternic. Locuitorii din Victoria nu au fost nevoiți să stea luni în șir într-un apartament de 50 de mp, ci au stat în carantină în case generoase și curți spațioase.

Garsonierele din Victoria sunt extrem de ieftine

Surprinzător sau nu, Victoria este orașul cu cele mai multe locuri de parcare pe cap de locuitor din România. În plus, de când a început să devină o obișnuință lucratul de acasă, locuitorii de aici se declară mai mulțumiți și mai fericiți ca niciodată.

ADVERTISEMENT

Și, pentru că se înregistrează constant o cerere pentru casele din afara orașelor aglomerate, nu este de mirare că mulți români caută astfel de locuințe. O variantă bună care să le satisfacă cerințele sunt casele de vânzare din Victoria.

Potrivit platformelor de profil cu astfel de anunțuri imobiliare, garsonierele din Victoria nu sunt deloc unele scumpe, mai ales comparativ cu cele din București. Aici, cine dispune de 8.500 de euro se poate muta imediat într-o astfel de locuință.

ADVERTISEMENT

Contra acestei sume, viitorul proprietar primește o garsonieră de 24 de mp, situată la parter. Locuința este conectată la gaze, apă, curent și canalizare. În fața blocului se află un liceu, diverse magazine, dar și un spital.

Potrivit anunțului, actualul proprietar pleacă din țară, așa că vrea să vândă cât mai repede această garsonieră. Actele sunt la zi, inclusiv cadastrul și intabularea. Însă, din cauza dimensiunilor reduse, garsoniera este mult mai potrivită pentru o singură persoană.

În viitor, administrația locală din Victoria are de gând să construiască un cartier dedicat persoanelor care lucrează de acasă. Hub-ul pentru nomazii digitali va dispune de toate condițiile, inclusiv de prețuri mici și fixe.

ADVERTISEMENT