Life

Orașul în care poți găsi palate superbe și grădini fantastice. E vizitat de mulți români

Orașul care i-a cucerit din prima pe turiștii români. Se ajunge foarte ușor la el, iar obiectivele turistice sunt impresionante
30.01.2024 | 18:39
Orasul in care poti gasi palate superbe si gradini fantastice E vizitat de multi romani
Orașul din Europa unde poți ajunge cu bani puțini și te poți bucura de vacanță. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Dacă ai de gând să pleci într-o vacanță, în curând și nu știi ce oraș să vizitezi, ei bine, în Europa se află o adevărată bijuterie turistică. Este un oraș vizitat de sute de mii de turiști în fiecare an, inclusiv de români. Aflat la doar câteva ore de zbor cu avionul distanță de România, acest oraș trebuie văzut, măcar o dată în viață.

Salzburg, o adevărată atracție pentru turiștii din toată lumea

Nu mai este niciun secret faptul că din ce în ce mai mulți români aleg să își facă vacanțele peste hotare. Fie că este vorba de sejururi întregi, fie de city break-uri, toate i-au cucerit pe români cu prețurile avantajoase.

ADVERTISEMENT

La doar câteva ore de zbor de România, se află unul dintre cele mai frumoase și mai renumite orașe din Europa. Salzburg, căci despre el este vorba, este o destinație de vacanță care te va uimi din primele secunde.

Situat în Austria, Salzburg a devenit un adevărat punct de atracție turistă pentru persoane din întreaga lumea. Este renumit la nivel mondial pentru istoria bogată pe care o are, dar și pentru faptul că are înscris în Patrimoniul UNESCO centrul său vechi.

ADVERTISEMENT

În Salzburg, arhitectura este una impresionantă. La tot pasul pot fi admirate clădiri impozante, dar și castele. Însă, Salzburg nu este recunoscut doar pentru arhitectură, ci și pentru evenimentele sale, precum concertele și operele.

Principalele obiective turistice pe care nu trebuie să le ratezi în orașul din Austria

De obicei, cei care vor să vadă Salzburg, combină vacanța cu escapadele din Munich sau Viena. Dar, pentru a te bucura în totalitate de frumusețile acestui oraș, trebuie să știi ca ai nevoie de câteva zile.

ADVERTISEMENT

În Salzburg sunt foarte multe obiective turistice de vizitat. Unul dintre cele mai importante dintre ele este orașul vechi din Salzburg sau Altstadt. Aici, te vei pierde în frumusețile străzile, te poți bucura de cumpărături, mâncare delicioasă sau o cafea bună.

Odată ajuns în celebrul oraș din Austria, nu trebuie să ratezi nici palatul și grădinile Mirabell. Palatul este patrimoniu cultural, iar aici au loc cele mai cunoscute concerte care adună pasionați de muzică din toată lumea.

ADVERTISEMENT

La fel de faimoasă este și Cetatea Salzburg, situată pe vârful dealului Festungsberg. Interiorul ei poate fi vizitat de către turiști, iar unele camere ascund adevărate opere de artă.

Cei care vizitează Salzburg, trebuie neapărat să ajungă și la Reședința lui Mozart. Aceasta se află în Makartplatz și este un punct de referință pentru austrieci și nu numai. Reședința este un muzeu care adăpostește biografii ale lui Mozart și ale familiei sale.

Tot pe lista monumentelor și atracțiilor turistice din Salzburg se află și Palatul Hallbrunn, Catedrala din Salzburg, Biserica Franziskaner și Haus der Natur.

ADVERTISEMENT
Tags: