Life

Orașul unde oamenii primesc 1.000 de dolari pe lună de la stat. Peste 100 de familii au încasat deja banii

Într-un oraș oamenii primesc 1.000 de dolari pe lună de la stat. Iar deja peste 100 de familii au ajuns să încaseze banii.
31.01.2024 | 09:16
Orasul unde oamenii primesc 1000 de dolari pe luna de la stat Peste 100 de familii au incasat deja banii
Orașul unde oamenii primesc 1.000 de dolari pe lună de la stat. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Într-un oraș autoritățile au luat măsuri drastice, iar oamenii primesc 1.000 de dolari pe lună de la stat. Care este motivul și cum de au ajuns peste 100 de familii să încaseze o astfel de sumă?

Orașul unde oamenii primesc 1.000 de dolari pe lună de la stat

Este adevărat, oamenii primesc 1.000 de dolari pe lună de la stat în acest oraș. Autoritățile au luat o astfel de decizie în cadrul unui program pilot. Și se pare că o mulțime de oameni au încasat deja banii.

ADVERTISEMENT

Nu este vorba despre un oraș din România, ci unul din Statele Unite. Aici, oamenii primesc 1.000 de dolari pe lună de la stat. Beneficiarii sunt familiile din medii favorizate. Cum s-a ajuns la o astfel de măsură?

Conform celor de la businessinsider.com, programul reprezintă un mijloc de a scoate oamenii din sărăcie. Cu un astfel de ajutor, familiile sunt ajutate astfel încât să poată să își permită o locuință. 

ADVERTISEMENT

Efectele pe care le-a avut ajutorul oferit de stat

“Știm că, dacă avem încredere în oameni pentru a lua deciziile corecte pentru ei înșiși și pentru familiile lor, vom avea rezultate mai bune. Acest lucru duce la locuri de muncă mai bune, la creșterea economiei, la siguranța alimentară, la siguranța locuinței”, se arată într-un mesaj postat pe site-ul orașului.

Astfel, locuitorii din Austin, Texas, sunt cei care primesc 1.000 de dolari pe lună. Acesta este de altfel primul oraș din Texas care a decis să lanseze un astfel de program de venit garantat.

ADVERTISEMENT

În jur de 135 de familii au primit deja banii. Menționăm faptul că măsura s-a aplicat începând cu luna mai a anului 2022. Acesta s-a încheiat la finele verii anului trecut, mai exact în luna august 2023.

Conform celor relatate de autorități, programul a avut efectele mult dorite. Mai exact, a contribuit la reducerea insecurității alimentare în rândul beneficiarilor. Asta deși multe persoane nu au fost de acord cu acest demers și au cerut încetarea sa.

ADVERTISEMENT

Spre exemplu, recent, un senator a trimis o scrisoare procurorului general al statului. În document, acesta i-a cerut oficialului să declare neconstituțional un nou program similar care ar urma să se desfășoare în Houston.

ADVERTISEMENT
Tags: