Life

Orașul din Europa în care se va construi un nou mega-aeroport. Costă peste 7 miliarde de euro

Orașul din Europa unde se va construi un aerort uriaș, menit să rivalizeze cu cele mai populare din lume. Lucrările încep curând.
17.11.2023 | 10:46
Orasul din Europa in care se va construi un nou megaaeroport Costa peste 7 miliarde de euro
Orașul din Europa care costă mai mult de 7 milioane de dolari. Sursa foto: Pexels
ADVERTISEMENT

Există planuri pentru construirea unui mega-aeroport în Polonia. Zborurile ar putea avea loc din anul 2028, iar construcția acestuia va începe chiar anul acesta. Costurile sunt la fel de uriașe: mai mari de 7 miliarde de dolari.

Polonia va avea un nou aeroport, unul uriaș

Varșovia este orașul din Europa care va avea un nou aeroport, unul menit să rivalizeze cu Heathrow și Dubai, deoarece de aici vor avea loc zboruri pe distanțe lungi. Astfel, călătorii din țările Europei Centrale și de Est vor putea ajunge aproape oriunde în lume, fără escale în țările de Vest.

ADVERTISEMENT

Lucrările de construcție la Aeroportul Solidarității din Varșovia , cunoscut și sub numele de Portul Central de Comunicații, ar putea începe până la finalul acestui an, conform primelor informații.

„Europa Centrală are nevoie de un hub de aviație adecvat. Vom participa la planificarea și construirea lui”, a declarat CEO-ul LOT Polish Airlines. Totodată, Grant Brooker, șeful de studio la Foster + Partners, a spus:

ADVERTISEMENT

„Designul nostru se concentrează pe pasageri. Ambiția noastră este să creăm o clădire accesibilă care să îmbunătățească experiența de călătorie…prin conexiuni vizuale clare.

Credem că aeroportul va schimba complet modul în care oamenii călătoresc în jurul Poloniei și va deveni, de asemenea, o nouă poartă către Europa și restul lumii”, a declart Brooker despre noul aeroport din Polonia, conform The Sun. 

ADVERTISEMENT

Se vor crea zeci de mii de locuri de muncă

Dezvoltatorii au estimat costruile noul aeroport din Polonia la 9 miliarde de dolari (7,2 miliarde de lire sterline), dar această cifră ar putea crește până la 30 de miliarde de dolari (24,2 miliarde de lire sterline) odată ce costurile mai mari sunt incluse.

Pentru că, pe lângă terminal și piste, trebuie îmbunătățită și infrastructura feroviară a țării. Aeroportul, care va fi situat la 40 km distanță de Varșovia, va avea propria gară și va ajuta la crearea a aproximatuv 150,000 de locuri de muncă în zona. Totuși, unii rezidenți locali și experți spun că nu era nevoie de el.

ADVERTISEMENT

„Doar politicienii foarte proști ar putea decide să facă așa ceva. Varșovia are deja două aeroporturi. Ar fi suficient să le folosească bine”, a declarat anul trecut șeful Ryanair , Michael O’Leary, despre viitorul terminal din Polonia.

ADVERTISEMENT
Tags: