News

Orașul din Europa unde poți închiria o casă pentru doar 1 euro! Singura condiție pe care trebuie să o respecți

Există un oraș din Europa unde poți închiria o casă pentru doar 1 euro. O singură condiție ai de respectat pentru a avea acest avantaj.
05.03.2024 | 17:02
Orasul din Europa unde poti inchiria o casa pentru doar 1 euro Singura conditie pe care trebuie sa o respecti
Orașul din Europa unde poți închiria o casă pentru doar 1 euro. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Într-un oraș din Europa poți închiria o casă pentru doar 1 euro. E foarte simplu să te bucuri de acest avantaj și nu trebuie să respecți decât o singură condiție, care de altfel nici nu e una dificilă.

Orașul din Europa unde poți închiria o casă pentru doar 1 euro

Știai că poți închiria o casă pentru doar 1 euro într-un oraș din Europa? Autoritățile au lansat un program în acest sens anul trecut, iar o mulțime de persoane sunt invitate să profite de el.

ADVERTISEMENT

Astfel, dacă vrei o schimbare de peisaj, nu trebuie decât să ajungi în Italia. Un oraș din Sardinia îți oferă posibilitatea de a închiria o casă pentru doar 1 euro. Care e condiția pentru un astfel de avantaj?

Autoritățile spun că acest program se adresează nomazilor digitali. Iar pentru a putea închiria o casă pentru doar 1 euro, aceștia trebuie să împărtășească o parte din cunoștințele lor cu comunitatea locală.

ADVERTISEMENT

Programul este intitulat “Work from Ollolai” și este destinat strict locuitorilor din micul oraș. Astfel, oricine care lucrează de la distanță, poate să rămână o lună fără griji.

Condiția pusă de autorități

După cum spuneam și mai sus, poți închiria o casă pentru doar 1 euro. Iar locul este chiar plăcut. Deși orașul este mic și are mai puțin de 1.300 de locuitori, el este situat în mijlocul insulei mediteraneene și poate fi vizitat lejer, arată The Mayor, conform observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Care este scopul acestui program? Inițiativa vine din partea autorităților și are ca scop reducerea numărului celor care fug de viața la sat. Cu alte cuvinte, autoritățile cred că prezența nomazilor digitali ar putea fi utilă pentru comunitate, chiar dacă este temporară.

Astfel, cei care vor să se bucure de acest avantaj nu trebuie decât să ajungă în orașul Ollolai. Aici, primăria oferă apartamente cu o cameră sau două în casele din localitate, iar prețul este de 1 euro pe lună.

ADVERTISEMENT

Șederea poate fi prelungită chiar și peste o lună de zile. Asta doar în condițiile în care ambele părți consideră că va fi benefică. Drept urmare, comunitatea este dispusă să primească profesioniști din diferite domenii, dacă, evident, ei, la rândul lor, vor fi mentori și sunt dispuși să le ofere prezentări rezidenților curioși.

Iar acest program deja a devenit destul de interesant pentru multe persoane. Mai exact, profesioniști din întreaga lume sunt tentați să profite de această oportunitate și să lucreze din orașul Ollolai.

ADVERTISEMENT