Life

Orașul din Europa unde un loc de muncă este plătit cu 1.040 lei pe zi. Se pot angaja și români

Într-un oraș din Europa, un loc de muncă este plătit cu 1.040 de lei pe zi. Cine poate să primească o astfel de sumă de bani și pentru ce?
07.01.2024 | 08:00
Orasul din Europa unde un loc de munca este platit cu 1040 lei pe zi Se pot angaja si romani
Orașul din Europa unde un loc de muncă este plătit cu 1.040 lei pe zi. Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea.
ADVERTISEMENT

În acest oraș din Europa, un loc de muncă este plătit cu 1.040 de lei pe zi. Mai mult de atât, inclusiv românii se pot angaja. Care sunt condițiile și despre ce tip de posturi este vorba?

Orașul din Europa unde un loc de muncă este plătit cu 1.040 lei pe zi

Dacă ești în căutarea unui loc de muncă plătit generos, în acest oraș din Europa este posibil. Unele persoane ajung să fie plătite chiar și cu 1.040 de lei pe zi, pentru diferite posturi ocupate.

ADVERTISEMENT

Pentru cei care nu știu, Elveția este țara care are cel mai mare salariu minim din Europa. Astfel, dacă ajungi ai și te angajezi, sunt șanse mari să fii plătit regește pentru un post cât se poate de banal.

Cele mai mari salarii din Elveția sunt în Geneva. Conform datelor centralizate la nivel european, aici, începând cu 1 ianuarie 2024, salariul minim brut este de 24,32 CHF. Asta în condițiile în care anul trecut era de 24 CHF.

ADVERTISEMENT

Ce înseamnă această sumă de bani? Francul elvețian valorează în jur de 5,33 lei. Iar după un simplu calcul, în orașul european Geneva, un angajat ajunge să câștige în jur de 130 de lei pe oră.

Cum poți să câștigi 130 de lei pe oră

La un calcul simplu de opt ore pe zi, un loc de muncă ajunge să fie plătit cu până la 1.040 de lei pe zi. Iar un lucru important de știut despre această țară este că aici, românii se pot angaja ușor în diferite domenii.

ADVERTISEMENT

Mai exact, cetățenii europeni care vin să lucreze în Elveția sunt admiși pe piața muncii destul de rapid și destul de ușor. Astfel, oricine are șansa să obțină un loc de muncă plătit cu până la 1.040 de lei.

Inlcusiv angajații din diferite fast food-uri pot ajunge la astfel de salarii în Geneva. De asemenea, există posturi disponibile și în construcții cu un astfel de salariu atrăgător.

ADVERTISEMENT

La polul opus în schimb, există și un loc de muncă plătit ceva mai slab. Se pare că în Elveția, sectoarele agricultură și forticultură nu sunt atât de bine plătite. Astfel, aici, salariul minim în 2024 pornește de la 17,87 CHF.

Oricum ar fi, Elveția rămâne una dintre cele mai puternice și de altfel competitive economii din lume. Iar orașele Geneva și Basel sunt cele în care salariile pentru o singură oră de muncă sunt cele mai generoase.

ADVERTISEMENT
Tags: