Life

Orașul din Germania în care metroul zboară. Imaginile par desprinse din filmele SF

Localitatea din Germania unde metroul este suspendat. Fotografiile inedite sunt demne de o producție SF. E un sistem unic.
27.04.2023 | 17:17
Orasul din Germania in care metroul zboara Imaginile par desprinse din filmele SF
Localitatea din Germania unde metroul este suspendat. Fotografiile inedite sunt demne de o producție SF. E un sistem unic. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Oraşul din Germania în care metroul zboară. Imaginile par desprinse din filmele SF. Inginerii susțin că aceste trenuri sunt foarte sigure și unde mai pui că pasagerii se bucură de o priveliște extraordinară, de sus.

Localitatea din Germania unde metroul este suspendat. Fotografiile inedite sunt demne de o producție SF. E un sistem unic

Wuppertal este localitatea din Germania unde metroul este suspendat. Numele acestui serviciu feroviar se numește Wuppertaler Schwebebahn și se găsește în landul Renania de Nord – Westfalia. E cea mai veche cale electrică cu vagoane suspendate.

ADVERTISEMENT

Sistemul funcționează încă din anul 1901 și este unul unic. Ideea nu este una nouă, ci a fost propusă prima oară în era industrializării de către inginerul şi antreprenorul Eugen Langen. Acest lucru se întâmpla 1893.

Conform CNN, construcția a început în același an și linia a fost deschisă în mod ceremonios în 1901. Împăratul Wilhelm al II-lea a făcut la momentul respectiv o plimbare de probă împreună cu soția sa, Auguste Viktoria.

ADVERTISEMENT

Totul a plecat după ce inginerul a dorit să transporte produsele de la fabrica de zahăr din Cologne (Koln) către restul localităților. S-au folosit peste 20.000 de tone de oţel, în timp ce gările sunt realizate în stilul art noveau, din sticlă şi cu interior din lemn.

În prezent, sistemul acoperă 13,3 kilometri și transportă în fiecare zi circa 82.000 de pasageri zilnic şi 25 de milioane anual. Oamenii care ajung în Germania sunt foarte încântați de călătoria care le oferă peisaje superbe.

ADVERTISEMENT

Metroul suspendat din Germania, construit la înălțime

Metroul suspendat din Germania, care pare desprins din filmele SF, este construit la o înălțime de aproximativ 12 metri deasupra râului Wupper, între Oberbarmen și Soonborner Strabe. În plus, se află la o distanță de circa 8 metri deasupra unei văi.

De asemenea, mijlocul de transport în comun are 20 de stații, ideea fiind realizată atunci când industria textilă locală a fost în plină expansiune. Proiectul fost făcut la înălțime din cauza terenului derulos, unde nu se poate săpa.

ADVERTISEMENT

Inginerii spun că metroul suspendat din Germania este unul foarte sigur, lucru observat de-a lungul timpului. De la lansarea sa a avut loc un singur accident cu victime. Astfel de trenuri mai există doar în Japonia.

ADVERTISEMENT