Life

Orașul din România care are cea mai curată apă de băut. Locuitorii de aici fac economii serioase. Apa de la robinet este mai bună decât cea din supermarket

În ce oraș din România există cea mai curată apă de băut. Apa de la robinet este mai bună decât cea din supermarket. Localnicii fac economii.
16.09.2023 | 11:24
Orasul din Romania care are cea mai curata apa de baut Locuitorii de aici fac economii serioase Apa de la robinet este mai buna decat cea din supermarket
Despre ce oraș este vorba. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Te-ai întrebat vreodată care este zona din România cu cea mai curată apă de băut? Aici, locuitorii fac economie, consumând mai mult apă de la robinet, decât cea din supermarket. Asta deoarece s-a descoperit că este mai sănătoasă.

Orașul în care găsești cea mai curată și sănătoasă apă din România

Dacă ai în plan să mergi zilele acestea prin Buzău, ai face bine să bei mai mult apă de la robinet sau doar astfel, fiindcă s-a constatat că la nivel local apa din supermarketuri este cu mai multe impurități decât cea de la robinet. Vei reuși și să economisești bani, așa cum o fac localnicii.

ADVERTISEMENT

Totul a ieșit la iveală în urma unor controale realizate de inspectorii de la Oficiul pentru Protecția Consumatorului Buzău. Aceștia au efectuat verificări în marile lanțuri comerciale din județ, colectându-se probe din apa îmbuteliată, pentru vânzare.

De asemenea, s-au colectat și probe din apa furnizată prin sistemul centralizat, la robinet. Datorită unor teste, s-a aflat că apa de pe rafturile supermarketurilor este cu mai mulți microbi decât cea care ajunge în casele buzoienilor, la robinet.

ADVERTISEMENT

Directorul OPC Buzău, Nicușor Dinulescu, a semnalat situația, precizând că s-au descoperit microbi în apa îmbuteliată chiar peste limita obișnuită, adică într-o cantitate foarte mare. El a subliniat că apa de la robinet este mai curată decât cea îmbuteliată.

”Au venit peste jumătate din rezultate şi anormal în mari unităţi comerciale s-a găsit apă de la anumiţi furnizori care depăşea cu mult limitele admisibile în ceea ce priveşte compoziţia microbiologică.

ADVERTISEMENT

Dacă e să facem o comparaţie, pentru că m-am interesat la DSV care monitorizează împreună cu DSP calitatea apei, pot spune că apa de la robinet este mult mai bună”, a detaliat Nicușor Dinulescu, directorul OPC Buzău.

Reacția Apa Nova

Potrivit unui calcul al reprezentanților Apa Nova București, aproape 1,942 lei pe an s-ar putea economisi, dacă oamenii ar consuma doar apă de la robinet. Aceasta este de circa 700 de ori mai ieftină decât o cantitate de 0, 5 litri de apă îmbuteliată.

ADVERTISEMENT

Tot Apa Nova a tras un semnal de alarmă asupra poluării mediului, de pe urma consumului de apă îmbuteliată în plastic. Mulți români aruncă la întâmplare sticlele, care se vor descompune în 500 de ani, potrivit studiilor. De altfel, producerea și comercializarea unui litru de apă îmbuteliată înseamnă trei litri de petrol consumați.

ADVERTISEMENT