News

Orașul din România care are șomaj zero și se tot dezvoltă. Sunt disponibile 1.000 de locuri de muncă

Care este orașul din România unde rata de șomaj e zero, iar dezvoltarea este una continuă. Autoritățile anunță că aici sunt disponibile 1.000 de locuri de muncă.
09.03.2024 | 18:55
Orasul din Romania care are somaj zero si se tot dezvolta Sunt disponibile 1000 de locuri de munca
Chișineu-Criș, orașul din România care are șomaj zero și se tot dezvoltă. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Unde se află orașul din România care are șomaj zero. Singura problemă în această localitate este faptul că nu se găsește forță de muncă. Autoritățile locale sunt dispuse să apeleze la mână de lucru din Asia sau Africa.

Chișineu-Criș, orașul din România care are șomaj zero și se tot dezvoltă. Se caută 1.000 de muncitori

Conform datelor Institutului Național de Statistică (INS), rata șomajului în ianuarie 2024 a fost, în România, de 5,7%, în creștere cu 0,1 puncte procentuale faţă de cea înregistrată în luna decembrie 2023.

ADVERTISEMENT

Alarmant este faptul că numărul șomerilor (în vârstă de 15-74 ani) estimat pentru luna ianuarie a anului 2024 a fost de 472.000 persoane, în creştere atât față de luna precedentă (458.900 persoane) cât şi faţă de aceeași perioadă a anului precedent (453.100 persoane).

E important de subliniat că nu toate localitățile din România au un număr mare de șomeri. În vestul țării găsim orașul unde vorbim de un șomaj aflat la nivel zero.

ADVERTISEMENT

În urma investițiilor din ultimii ani, rata șomajului din Chişineu-Criş, județul Arad, a ajuns la zero. Primarul de aici se plânge că sunt probleme mari în găsirea forţei de muncă necesare companiilor aflate în dezvoltare.

Recent, edilul Florin Chereji a spus că ar fi nevoie urgentă de 1.000 de muncitori pentru a acoperi necesarul companiilor din zonă. Din păcate, pe plan intern, această forţă de muncă nu este găsită. Cei din Chişineu ar putea recurge la mână de lucru din Asia şi nordul Africii.

ADVERTISEMENT

Cum românii sunt de negăsit, cei din Arad au încercat să aducă muncitori din Ungaria. Treptat, companiile au renunțat la idee. Cetățenii din statul vecin întârziau la serviciu din cauza cozilor de la punctele de trecere a frontierei.

S-a recurs la aducerea de muncitori chiar şi de la 120 de kilometri din judeţe învecinate din România, cum ar fi Bihor. Ei sunt nevoiți să facă naveta în fiecare zi, notează Agerpres.

ADVERTISEMENT

Șomaj zero și în alt oraș din Arad

Chișineu-Criș nu este singurul oraș din Arad cu rată de șomaj zero și în criză de muncitori. Și în Sebiș, un orășel de 5.000 de locuitori, există 1.000 de firme care caută angajați. Edilul de aici spune că, raportat la populația activă, există o firmă la trei locuitori.

ADVERTISEMENT