Life

Orașul din România care riscă să dispară de pe hartă. Dimensiunea lui scade de la o zi la alta

Un oraș din România a atras atenția specialiștilor. Dimensiunea lui este mai mică pe zi ce trece și riscă să se șteargă de pe hartă
22.01.2024 | 22:30
Orasul din Romania care risca sa dispara de pe harta Dimensiunea lui scade de la o zi la alta
Un oraș din România este pe cal de dispariție. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Nu multă lume știe, dar, în România, există un oraș care devine din ce în ce mai mic. Dimensiunea lui scade pe zi ce trece, iar specialiștii sunt îngrijorați. Cu toții cred că acesta ar putea dispărea cât de curând de pe hartă.

Mizil, orașul a cărui suprafață a scăzut drastic în ultimii ani

Poate părea ciudat, dar, la noi în țară, se află un oraș care a reușit să îi îngrijoreze pe specialiști. Temerile lor sunt destul de fondate, având în vedere că orașul devine din ce în ce mai mic și riscă să dispară cât de curând.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre Mizil. Orașul din județul Prahova se micșorează, la propriu. În ultima vreme, acesta a pierdut 14.000 hectare din suprafața sa, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare pentru cei care locuiesc acolo, dar și pentru specialiști.

Ceea ce este de-a dreptul uimitor este faptul că această suprafață de teren s-a pierdut în ritm alert. În ultimii 17 ani, orășelul din Prahova a ajuns să fie din ce în ce mai mic, potrivit datelor oficiale.

ADVERTISEMENT

Așa cum este notat în Atlasul zonelor urbane marginalizate din România, dispunerea orașului Mizil nu este deloc una complexă. Ba chiar este tipică pentru un astfel de oraș pe ”cale de dispariție”.

Din punct de vedere geografic, Mizil are câteva zone ușor recognoscibile, printre care zona de mahala și zona centrală. De asemenea, se remarcă și zona dedicată locuințelor de tip social sau a clădirilor ocupate în mod abuziv.

ADVERTISEMENT

Cel mai mic oraș din lume are un singur locuitor

Același document abordează și subiectul legat de drumurile din Mizil care reprezintă un real pericol. Infrastructura de aici este una precară, iar căile rutiere de acces nu sunt deloc construite conform standardelor de siguranță. Așa se face că, în Mizil, majoritatea drumurilor sunt construite din balast.

Fără doar și poate, un factor foarte important pentru dezvoltarea și durabilitatea în timp a unui oraș este indicele demografic. În strânsă legătură cu acest se află indicele economic și cel social.

ADVERTISEMENT

Având în vedere că Mizil este pe punctul de a dispărea de pe hartă, este evident că acești factori au fost neglijați. Din cauza faptului că se înregistrează o îmbătrânire a populației, se ajunge și la contractarea dimensiunii orașului Mizil.

Însă, nu doar orașul Mizil a atras atenția specialiștilor. În lume, există un oraș care este locuit de o singură persoană. Este vorba despre Monowi, un oraș situat la 8 kilometri de Dakota de Sud.

Singurul locuitor din Monowi are 84 de ani și, așa cum era de așteptat, acesta ocupă toate funcțiile din oraș. El este primar, bibliotecar și inclusiv barman.

ADVERTISEMENT
Tags:
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală...
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală sunt istorie! Cum arată acum
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile...
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile soției, angajată a BP
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase....
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase. Rezultate LOTO duminică 25 februarie 2024
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va...
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va fi eliberat. Este în închisoare de 50 de ani VIDEO
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Ce se întâmplă cu Gmail. Informația care a bulversat lumea
Ce se întâmplă cu Gmail. Informația care a bulversat lumea
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat...
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat Catinca și Oana Roman când l-au văzut
Ce etnie are Vlăduța Lupău. Din ce familie se trage. Artista nu și-a...
Ce etnie are Vlăduța Lupău. Din ce familie se trage. Artista nu și-a ascuns niciodată originile
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut...
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut ce să fac cu ei!” Cum a făcut mulți bani Olivia Addams, la 20 de ani
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune...
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune că aici se petrec minuni