Oraşul din România în care tinerii primesc teren gratuit pentru casă. Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească. Care este vârsta maximă pe care trebuie să o aibă persoanele interesate de acest avantaj major.
Localitatea românească care oferă teren gratuit pentru locuință. Care sunt criteriile pe care trebuie să le bifeze oamenii. Aceștia trebuie să depună o cerere la primărie, care să fie însoțită și de alte documente solicitate.
Tinerii care au până în 35 de ani și stau în orașul Cugir din județul Alba au posibilitatea să primească o bucată de pământ pentru a-și ridica o casă. Totul se desfășoară în mod gratuit, în baza Legii nr. 15/2003, republicată.
Potrivit alba24.ro, legea oferă sprijin tinerilor pentru construirea unei case în zonă. Atribuirea terenurilor ține cont de mai multe criterii pe care cei interesați trebuie să le îndeplinească după semnarea actelor.
Una dintre ele spune că ridicarea casei trebuie să se facă în termen de un an de la data obținerii terenului. Sursa menționată mai arată că, locuința trebuie să se finalizeze în termen de maxim trei ani de la data primirii autorizației de construire.
Mai mult decât atât, oamenii din orașul Cugir au obligația să respecte reglementările de urbanism impuse prin autorizare. Data finalizării construcției este data procesului-verbal de recepție a lucrărilor, eliberat de Compartimentul urbanism.
Tinerii care doresc să primească teren gratuit în orașul Cugir trebuie să depună la dosar, pe lângă cerere, mai multe acte. Printre aceste documente se numără: copie de pe certificatul de naştere al solicitantului şi al soţului/soţiei/copii, dacă este cazul.
De asemenea, oamenii trebuie să aibă la dosar o declarație pe propria răspundere a părintelui singur care are în întreținere copii și din care să rezulte că minorii se găsesc în întreţinerea acestuia, precum și
copie de pe actul de identitate al solicitantului şi al soţului/soţiei, dacă este cazul.
În plus, mai este nevoie de o copie de pe certificatul de căsătorie, dacă este cazul, dovada calităţii de salariat cu contract individual de muncă și dovada calităţii de asociat sau administrator societate comercială (certificat constatator eliberat de Registrul Comerţului).
Solicitantul mai trebuie să scrie o declarație, la fel și soțul/soția, după caz, care să fie autentificată la notarul public, pe propria răspundere în care să scrie că nu deţine sau nu a deţinut în proprietate o locuinţă ori un teren destinat construirii unei locuinţe, atât în orașul Cugir, cât şi în alte localităţi.