Life

Orașul din România ideal pentru pensionari. E lăudat chiar și de străini

Care este orașul din România unde bătrânii se pot retrage la pensie, fără nicio grijă. Sunt suficienți 720 de euro pe lună pentru un trai bun.
21.02.2024 | 09:26
Orasul din Romania ideal pentru pensionari E laudat chiar si de straini
Care este orașul din România unde bătrânii se pot retrage la pensie fără nicio grijă. Sursa foto: Canva
ADVERTISEMENT

Este foarte bine cunoscut faptul că, la nivel mondial, Florida este cea mai bună variantă pentru a te retrage la pensie. Însă, de acum încolo, pensionarii nu trebuie să mai viseze la statul de peste Ocean. O astfel de oază de liniște pentru cei în vârstă se află și în România.

Cel mai liniștit oraș din România unde se pot retrage pensionarii

Fără doar și poate, la bătrânețe, toate persoanele vor să se bucure de liniște și pace. După o viață trăită în agitația urbană, multă lume simte nevoia să se retragă în locuri liniștite. De obicei, în România, zonele rurale sunt la mare căutare, dar, mai nou și cele urbane.

ADVERTISEMENT

Surprinzător sau nu, în România se află unul dintre cele mai bune orașe în care pensionarii pot trăi fără nicio grijă. Această așezare urbană este atât de celebră, încât este recomandată și de străinii care au ajuns la noi în țară.

Timișoara este orașul pe care specialiștii în turism îl recomandă tuturor celor care vor să se retragă la pensie. Costul traiului din Timișoara este unul mediu, comparativ cu alte orașe din România. Aici, pensionarii pot trăi liniștiți cu 720 de euro pe lună.

ADVERTISEMENT

Timișoara ocupă locul trei în topul celor mai bune orașe în care se pot retrage pensionarii. Clasificarea a fost realizată de The Travel și au fost luați în considerare mai mulți factori, printre care prețul chiriilor și activitățile culturale.

Timișoara, pe primul loc în topul orașelor care asigură un trai liniștit pentru pensionari

În Piața Maria din Timișoara, potrivit observatornews.ro, pensionarii pot găsi apartamente cu două camere situate în clădiri istorice. Prețul acestora nu este deloc unul mare, având în vedere media chiriilor în restul țării.

ADVERTISEMENT

Aici, un cuplu de pensionari poate trăi fără nicio grijă cu 720 de euro pe lună. Această sumă acoperă tot, de la chirie, la utilități și mâncare. Ba chiar mai rămân bani și pentru diverse activități culturale.

Pensionarii care aleg să se mute în Timișoara au la dispoziție multe variante de a-și petrece timpul liber. Aceștia pot lua parte la diverse piese de teatru și pot merge la muzee.

ADVERTISEMENT

Localnicii din Timișoara nu sunt deloc convinși de datele prezentate de agențiile imobiliare. Aceștia susțin că este o sumă mult prea mică pentru a duce un trai decent și pentru a nu avea deloc grija zilei de mâine.

În schimb, turiștii au o părere foarte bună despre Timișoara. În fiecare an, în orașul din vestul României ajung vizitatori din toate colțurile lumii. Toți sunt fascinați de frumusețea orașului și spun că prețurile nu sunt deloc unele mari.

Topul celor mai bune orașe din lume unde se pot retrage pensionarii este condus de El Jadida. În orașul din Maroc, orice pensionar poate duce o viață liniștită cu 460 de euro, potrivit observatornews.ro.

ADVERTISEMENT