Life

Orașul din România în care chiria a scăzut enorm. Oamenii se orientează spre case

Orașul din România unde este mult mai ieftin să trăiești decât în București. Aici, chiriile au un preț incredibil de mic
09.12.2023 | 18:26
Orasul din Romania in care chiria a scazut enorm Oamenii se orienteaza spre case
Orașul din România unde se găsește cea mai ieftină chirie Sursa foto: Pixabay, Freepik
ADVERTISEMENT

Piața imobiliară din România fluctuează mai mult ca niciodată. În București, chiriile sunt mai mari ca niciodată și abia dacă se găsesc garsoniere sub 300 de euro. Însă, la polul opus există un oraș unde chiriile sunt extrem de mici.

Sibiu, pe podiumul chiriilor ieftine din România

România este țara extremelor, mai ales când vine vorba de piața imobiliară. Cei care au căutat chirii în ultima vreme, sigur au observat că prețurile au explodat. În continuare, Capitala se menține în topul orașelor scumpe.

ADVERTISEMENT

Însă, în România există și un oraș unde prețurile chiriilor sunt mai mult decât decent. De fapt, este fix la polul opus față de București.

Potrivit celor de la Numbeo, cei care se ocupă de studiul costului vieții în diverse colțuri ale lumii, au ajuns la o concluzie. În România, cel mai ieftin oraș la capitolul chirii este Sibiul.

ADVERTISEMENT

Datele studiului arată ca aici, per total, costul vieții este cu 17% mai mic decât în București. Dacă ne raportăm la prețurile chiriilor, în Sibiu, o chirie poate fi și cu 36% mai mică decât una în Capitală.

Sibienii se orientează mai mult spre închierea de case

Potrivit acelorași specialiști, suma minimă pentru ca o familie să trăiască liniștită în Sibiu este de 8.500 de lei. Însă, în acești bani nu intră o eventuală rată pentru locuință sau prețul unei chirii.

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de alte mari orașe din România, în Sibiu, foarte multe persoane optează pentru închirierea de case. Potrivit celor de la storia.ro, din totalul de închirieri, 10% sunt doar pentru case.

În special, în restul țării, persoanele optează pentru apartamente de două sau trei camere. Dacă ne raportăm la București, în ultima perioadă, garsonierele au ajuns să aibă aproximativ același preț ca apartamentele.

ADVERTISEMENT

La capitolul vânzări de locuințe, Sibiul stă la fel de bine. Orașul ocupă poziții fruntașe alături de București și Cluj. La polul opus, la capitolul închirieri de proprietăți, Arad, Craiova și Constanța sunt pe primul loc.

În timp ce la Sibiu chiriile au înregistrat o ușoară scădere, la București prețurile urcă mai mult ca niciodată. Cele mai scumpe cartiere sunt cele din nordul și centrul Capitalei, iar cele mai ieftine cele din sud și de la periferii.

ADVERTISEMENT
Tags: