Life

Orașul din România în care există apă miraculoasă. Mii de oameni s-au vindecat în acest loc

România stă foarte bine la capitolul izvoare termale și minerale, dar există un oraș din țară unde multe persoane s-au vindecat cu ajutorul apei magice.
18.12.2023 | 07:11
Orasul din Romania in care exista apa miraculoasa Mii de oameni sau vindecat in acest loc
Ocna Șugatag atrage anual mii de turiști/ sursa foto: graiul.ro/ colaj fanatik
ADVERTISEMENT

Orașul din România în care există apă miraculoasă. Băile Termale de la Ocna Şugatag sunt extrem de cunoscute pentru tratarea diverselor afecțiuni. An de an, acest loc atrage mii de turiști din toate colțurile țării. Baza de tratament deține cinci bazine cu apă sărată, cu apă încălzită la 37 de grade.

Orașul din România în care există apă miraculoasă

Românii adoră izvoarele termale și minerale, iar la noi în țară există un loc care există apă magică. Aici vorbim despre băile termale de la Ocna Șugatag, orașul aflat în județul Maramureș. Aici, oamenii vin pentru a trata trata afecţiuni reumatismale degenerative şi abarticulare, afecţiuni neurologice periferice (pareze) sau afecţiuni ginecologice.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, Ocna Șugatag din județul Maramureș a fost faimos pentru exploatarea sării. După anul 1800, popularitatea orașului a crescut datorită descoperirii proprietăților vindecătoare ale apelor care se regăsesc aici.

Ocna Șugatag atrage anual mii de turiști

De mai bine de 42 de ani, baza de tratament funcţionează la capacitatate maximă și atrage mii de turiști. Izvoarele de la Ocna Șugatag pot trata o gamă variată de afecțiuni, precum ginecologice sau neurologice. Staţiunea balneară Ocna Şugatag era extrem de populară încă din comunism.

ADVERTISEMENT

Potrivit experților, izvoarele termale din Ocna Șugatag au un conținut ridicat de sare, ajungând la 119 g/l. Totodată, apa sărată este extrasă dintr-o mină adâncă de 200 de metri, pompată și transportată în stațiune prin conducte. Temperatura apei ajunge și la 37 de grade Celsius.

Orașul Ocna Șugatag, situat 20 km de oraşul Sighetu Marmaţiei, se află într-o depresiune intramontană. An de an, cei mai mulți turiști vin pentru a trata afecțiuni reumatice sau diverse afecțiuni ale pielii. Pe de altă parte, băile termale au și câteva dezavantaje. Nu sunt recomandate femeilor însărcinate sau persoanelor cu afecțiuni cronice sau tensiune arterială crescută.

ADVERTISEMENT

Ce spune primarul

Mihai Ivaszuk, primarul comunei Ocna Șugatag, a precizat că în oraș s-au făcut numeroase investiții în ultimii ani. De asemenea, turiștii Germani au dezvăluit că apele termale din Ocna Șugatag au calități care echivalează cu sarea din Himalaya.

„Am gândit aici un traseu pe cinci zile, pentru că atât ţine o excursie. Epicentrul este la Ocna Şugatag, unde sunt 36 de pensiuni, iar 18 au piscine sau saune. Dacă e iarnă, mergem la Cavnic la schi. Seara ne întoarcem la piscină, ne refacem, iar a doua zi se poate merge din nou la Cavnic sau într-o altă direcţie.

ADVERTISEMENT

Au venit nişte cetăţeni din Germania care au luat 10 litri de apă şi după analize au ajuns la concluzii deosebite, calităţile echivalează cu sarea din Himalaya. O să încercăm să dăm o față acestei staţiuni, să atragem cât mai multă lume, chit că suntem plini”, a declarat Mihai Ivaszuk, potrivit Adevărul.

ADVERTISEMENT
Tags: