Life

Orașul din România în care oamenii vor avea apă de izvor la robinete. Totul se întâmplă chiar din 2024

Orașul din România unde oamenii vor avea la robinete apă de izvor. Acest lucru se va întâmpla în curând, chiar din 2024.
03.01.2024 | 09:16
Orasul din Romania in care oamenii vor avea apa de izvor la robinete Totul se intampla chiar din 2024
În ce oraș din România unde locuitorii vor avea apă de izvor la robinet. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Orașul din România unde oamenii se vor bucura de apă de izvor la robinete. Totul se va întâmpla chiar din acest an, iar lucrările sunt aproape finalizate.

Orașul din România în care oamenii vor avea apă de izvor la robinete, din 2024

Locuitorii unui oraș de la noi din țară vor avea parte de o schimbare uriașă cât de curând. Din 2024, vor avea la robinete apă de izvor. În prezent, proiectul este în lucru.

ADVERTISEMENT

De anul acesta, locuitorii orașului Craiova se vor bucura de o investiție importantă. Totul se întâmplă la aproximativ 60 de ani de când a fost inaugurată conducția de aducțiune a apei potabile Isvarna – Craiova (Firul I). Aceasta a fost construită în perioada 1963 – 1966, iar durata sa de viață este depășită.

În 2024 este vizată reabilitatea a 27,4 kilometri de conductă, precum și construirea a altor 96,4 de kilometri. Un alt plan pus în aplicare este amenajarea incintei de captare Isvarna și o stație nouă de hipoclorit.

ADVERTISEMENT

Această investiție este una complexă și a fost împărțită în șase contrate de lucrări. Firul II Isvarna – Craiova va fi funcțional începând de anul acesta, după cum au declarat reprezentanții Companiei de Apă Oltenia.

Între timp, lucrările avansează și pe celelalte cinci linii, acolo unde progresul fizic al acestora este mai mare de 90%, potrivit antena3.ro. În viitorul apropiat, craiovenii se vor bucura de apă de izvor la robinete.

ADVERTISEMENT

“Pentru orice așezare, mică sau mare, rurală ori urbană, apa este condiția esențială de existență, iar calitatea ei determină, într-un procent important, și calitatea vieții locuitorilor.

De aceea, și noi, la Primăria Craiova, ne-am angajat cu toate forțele în acest efort comun de a aduce apă de izvor la robinetele craiovenilor, printr-un traseu de conducte și procese de epurare la standarde europene.

ADVERTISEMENT

Lucrările au fost și sunt complexe, cuprind subtraversări sau supratraversări de cursuri de apă sau drumuri. Apa de la Isvarna va parcurge, prin acest nou traseu, 14 localități beneficiare din Gorj și Dolj și va ajunge, în curând, la robinetele craiovenilor”, a declarat Lia – Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova.

ADVERTISEMENT