Life

Orașul din România în care plouă cel mai puțin. Oamenii de aici au parte de soare în plus. E o adevărată aventură ca să ajungi

Regiunea românească care beneficiază de vreme frumoasă și puține ploi. Turiștii trebuie să se înarmeze cu răbdare pentru a merge aici.
17.03.2024 | 07:00
Orasul din Romania in care ploua cel mai putin Oamenii de aici au parte de soare in plus E o adevarata aventura ca sa ajungi
Regiunea românească care beneficiază de vreme frumoasă și puține ploi. Turiștii trebuie să se înarmeze cu răbdare pentru a merge aici. Sursa foto: Instagram / Bogdan Buzuleac
ADVERTISEMENT

Orașul din România în care plouă cel mai puțin. Oamenii de aici au parte de soare în plus. E o adevărată aventură ca să ajungi. Durata călătoriei este una destul de lungă și include mai multe mijloace de transport.

Regiunea românească care beneficiază de vreme frumoasă și puține ploi. Turiștii trebuie să se înarmeze cu răbdare pentru a merge aici

Regiunea românească care beneficiază de vreme frumoasă și puține ploi. Turiștii trebuie să se înarmeze cu răbdare pentru a merge aici. Mai bine de 7 ore durează drumul până în acest loc superb, care are inclusiv plajă și nisip.

ADVERTISEMENT

Localitatea deține mai multe recorduri meteo. Specialiștii au efectuat mai multe cercetări și au observat că în Sulina, județul Tulcea, plouă de 6 ore mai puțin decât la Stâna de Vale, de patru ori mai puțin decât la vârfu Omu și jumătate față de București.

Potrivit hotnews.ro, cele mai lungi perioade fără ploaie au depășit 60 de zile. Sulina este stația meteo ”campioană” la acest capitol legat de uscăciune alături de Gura Portiței, Craiova, Sfântul Gheorghe Deltă, Mangalia, Zimnicea și Călărași.

ADVERTISEMENT

Orașul a înregistrat în anul 2003 un interval excepțional de 68 de zile fără ploaie. Acest fenomen a avut loc între 9 aprilie – 15 iunie. În plus, orașul deține și recordul pentru cele mai puține nopți cu îngheț, și anume sub 40.

Media multianuală de precipitații în perioada 1961 – 2000 a fost, potrivit meteorologilor, de 268 mm, cu maxim în luna septembrie (31,1 mm) și minim în martie (14,7 mm). De asemenea, orașul beneficiază de cele mai multe zile cu soare.

ADVERTISEMENT

Orașul se bucură de 2.300 de ore de soare pe an. La polul opus, cele mai puține zile cu soare sunt la vârful Omu, unde sunt sub 1.600 de ore. Așadar, lumina naturală este încă un avantaj pentru locuitorii din zonă.

Sulina, o destinație turistică care nu trebuie ratată

Sulian reprezintă o destinație turistică care nu trebuie ratată, indiferent de perioada din an. Cei interesați să descopere acest oraș trebuie să ajungă prima oară la Tulcea de unde deplasarea se va face exclusiv pe calea apei.

ADVERTISEMENT

De aici oamenii iau un vapor către călătoria finală. Cea mai rapidă variantă este barca rapidă. O altă variantă este catamaranul, o navă de dimensiuni mari care realizează curse regulate către cele mai importante puncte din Delta Dunării.

Odată ce turiștii ajung în Dobrogea vor descoperi un peisaj impresionant. Ținutul sălbatic și natural din pădurea Letea, declarată Rezervație Naturală strict protejată, trebuie neapărat să fie pe lista turiștilor. Pădurea s-a format în urmă cu mai bine de 7.000 de ani.

Orașul se întinde de-a lungul Dunării și este locul ideal pentru pasionații de pescuit, dar și pentru cei care doresc să observe fauna. Habitatul are foarte multe specii de animale și vegetație, cum ar fi stuf, cătina roșie, izma broaștei, cucuta de apă sau nufărul alb.

În Sulina se mai pot întâlni sălcii (Salix babylonica), plopi, frasini (Fraxinus excelsior) și corcoduși (Prunus cerasifera). Localitatea este o adevărată atracție și datorită dunelor de nisip, plimbărilor cu barca și preparatelor culinare din pește.

ADVERTISEMENT