News

Orașul din România în care poți face plajă și împachetări cu nămol. Are acces rapid din București

România are locuri de poveste, unele mai cunoscute, altele mai puțin. Fiecare dintre ele are ceva de oferit și merită vizitate.
07.04.2024 | 09:53
Orasul din Romania in care poti face plaja si impachetari cu namol Are acces rapid din Bucuresti
Stațiunea Amara se află la o oră și jumătate de mers cu mașina de București / Colaj foto: Fanatik / Sursă: Stațiunea Amara Facebook
ADVERTISEMENT

Cu o priveliște spectaculoasă și multe variante de petrecere a timpului liber, stațiunea Amara poate fi una dintre opțiunile extrem de accesibile bucureștenilor de relaxare, chiar și în perioada weekendului.

Amara, ușor accesibilă din București

Situată în județul Ialomița, la aproximativ 130 de kilometri de Capitală, Amara pare a fi locul ideal de reîncărcare a bateriilor dar și pentru tratarea unor afecțiuni reumatice, inflamatorii sau ginecologice.

ADVERTISEMENT

Stațiunea Amara se află la doi kilometri de orașul cu același nume și este una dintre cele mai vechi așezări din România. Arheologii au descoperit aici indicii ale unei civilizații încă din perioada neoliticului târziu.

Amara a fost atestată documentar în perioada 1879 – 1882, la început doar ca sat al comunei Slobozia Veche. În 1950, Amara a devenit comună, iar stațiunea a devenit o atracție națională. Abia în 2004, stațiunea a devenit și oraș.

ADVERTISEMENT

Ce tratamente se pot face în stațiunea Amara

Amara beneficiază de o resursă naturală proprie de ape minerale terapeutice provenite din lacuri, izvoare sau foraje, și care pot fi utilizate în diverse tratamente.

La Amara se pot face băi galvanice, un tratament care implică utilizarea curentului electric continuu în scopuri medicale.

ADVERTISEMENT

Lacul Amara are proprietăți recunoscute, fiind bogat în sulf, clor, sodiu, carbon și magneziu, cu un grad de mineralizare de 9,88 grame pe litru, potrivit Știrile Pro TV.

Aici se pot face și împachetări cu nămol, procedură folosită în terapiile antireumatice. Nămolul de la Amara este recunoscut la nivel național și se folosește în aproape toate centrele balneare din țară.

ADVERTISEMENT

Lacul Amara are patru plaje

Lacul Amara este o atracție și pentru turiști. Aici există patru plaje: Perla, Mircești, Splendid și Zorilor (temporar închisă). Autoritățile locale încearcă să găsească soluții pentru modernizarea plajelor de aici și aducerea stațiunii la standarde europene.

În acest scop, primăria orașului Amara a împrumutat 2,8 milioane lei de la Trezoreria Statului, urmând ca termenul de finalizare a investiției să fie decembrie 2026.

ADVERTISEMENT