News

Orașul din România unde este cel mai bine să trăiești astăzi. Se află pe o poziție excelentă în “Top 100 cele mai sigure orașe din lume”

Care e orașul din România unde este cel mai bine să trăiești astăzi? Se află pe o poziție excelentă în "Top 100 cele mai sigure orașe din lume".
10.02.2024 | 08:00
Orasul din Romania unde este cel mai bine sa traiesti astazi Se afla pe o pozitie excelenta in Top 100 cele mai sigure orase din lume
Orașul din România aflat pe o poziție excelentă în "Top 100 cele mai sigure orașe din lume". Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un oraș din România ocupă o poziție excelentă în “Top 100 cele mai sigure orașe din lume”. De altfel se pare că este cel mai bine să trăiești aici astăzi. Care sunt motivele și despre ce oraș este vorba?

Orașul din România aflat pe o poziție excelentă în “Top 100 cele mai sigure orașe din lume”

Oricine își dorește să locuiască într-un oraș sigur. Chiar și așa, acest lucru poate fi uneori dificil. Inclusiv în vacanțe, cei mai mulți turiști iau în calcul pericolele la care se expun când vizitează diferite țări.

ADVERTISEMENT

Iată însă că a fost realizat “Top 100 cele mai sigure orașe din lume”. Acest top le permite celor care vor să călătorească să facă alegerea perfectă, fără a se teme de ceva. Și se pare că cinci orașe din România au fost incluse și ele în top.

Clasamentul a fost întocmit de Numbeo. Care este orașul din România inclus în acest top și declarat cât se poate de sigur? Cluj Napoca ocupă poziția cu numărul 19. Se pare că aici e cel mai bine să trăiești astăzi.

ADVERTISEMENT

Locul 33 este ocupat de Timișoara, iar mai apoi, poziția 34 este ocupată de Brașov. Bucureștiul, capitala României, care poate părea nesigură pentru multe persoane se află și ea în clasament.

Ce loc ocupă Bucureștiul în clasament

Bucureștiul ocupă de abia locul 57, conform sursei citate. De asemenea, în “Top 100 cele mai sigure orașe din lume” regăsim și orașul Iași. Acesta ocupă locul 96, fiind de altfel sigur pentru cetățeni.

ADVERTISEMENT

Tot în clasamentul realizată de cei de la Numbeo aflăm și care este cel mai sigur oraș din lume în funcție de rata crimelor. Și se pare că aici există câteva surprize, în special în top 5.

Astfel, cel mai sigur oraș din lume rămâne Abu Dhabi din Emiratele Arabe Unite. Locul doi este ocupat de Taipei, capitala Taiwanului. Locurile 3 și 4 sunt ocupate de Doha, Qatar și Ajman, Emiratele Arabe Unite. Pe locul 5 în top avem Ras al-Khaimah, tot din Emiratele Arabe Unite.

ADVERTISEMENT

Spre finalul clasamentului există de asemenea niște surprize. Spre exemplu, locul 100 este ocupat de Sydney, Australia. Totodată, mai puțin sigure sunt și orașele Budapesta din Ungaria, dar și Stuttgart din Germania.

ADVERTISEMENT