Life

Orașul fantastic în care plătești doar 100 de Euro pentru o vacanță de Revelion. Poți ajunge și cu trenul din România

Dacă nu aveți planuri la final de an, este musai să ajungeți în acest oraș fascinant. Puteți ajunge în doar câteva ore!
04.12.2023 | 07:10
Orasul fantastic in care platesti doar 100 de Euro pentru o vacanta de Revelion Poti ajunge si cu trenul din Romania
Orașul fantastic în care plătești doar 100 de Euro pentru o vacanță de Revelion/ sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

În luna decembrie, mulți români caută să meargă în decembrie, mai ales că și zile libere, ținând cont că vine Crăciunul și Revelionul. Dacă sunteți în căutarea unei destinații turistice spectaculoase, dar și accesibile financiar, astăzi vă propunem orașul Cracovia din Polonia.

Orașul Cracovia din Polonia, destinația ideală de Revelion

Orașul fantastic în care plătești doar 100 de Euro pentru o vacanță de Revelion. Mai este foarte puțin până la trecerea dintre ani, așa că unii români încă nu și-au ales unde vor petrece. Dacă de Crăciun destinațiile turistice de la munte ocupă locuri fruntașe, la noaptea dintre ani se schimbă lucrurile.

ADVERTISEMENT

Mulți visează la restaurantele și hotelurile de lux din diferite țări ale Europei, dar îi sperie faptul că pot scoate din buzunare sume exorbitante de bani pentru vacanța de Revelion. Există, însă, și variante mai ieftine unde vă puteți distra pe cinste, chiar dacă nu aveți buget mare!

De exemplu, în Cracovia, unul dintre cele mai mai mari orașe europene oferă o atmosferă relaxantă și liniștită. Situat pe râul Vistula, în sudul Poloniei, Cracovia este al doilea oraș ca mărime din această țară. Acest oraș este destul de atractiv pentru mulți turiști, mai ales că și prețurile sunt exagerat de mici.

ADVERTISEMENT

Prețuri foarte mici la cazare și mâncare

Cracovia este unul dintre cele mai vizitate orașe din Europa, așa că dacă nu v-ați hotărât unde să petreceți Revelionul, îl puteți adăuga pe listă. În perioada sărbătorilor de iarnă, orașul este mult mai frumos. Dacă mergeți cu trenul, trebuie să știți că o călătorie costă aproximativ 600 de lei de persoană, iar cu mașina, un drum dus va fi de 8 ore.

Peisajele sunt de-a dreptul spectaculoase, iar prețurile deloc mari. Cei care vor să-și petreacă trecerea dintre ani aici,  trebuie să știe că tarifele sunt extrem de accesibile, atât pentru unitățile de cazare, cât și pentru mâncare.

ADVERTISEMENT

În Cracovia există o mulțime de obiective turistice extrem de importante, dar mai ales, vei avea parte de o petrecere pe cinste în noaptea dintre ani. În luna decembrie, orașul este acoperit de zăpadă și totul este decorat pentru sărbători, iar șederea va fi una și mai plăcută.

Cât costă un meniu de Revelion

De asemenea, bucătăria poloneză este una diversificată și delicioasă și puteți savura o mulțime de preparate, precum musacau, pierogi sau barszcz.   Prețurile sunt extrem de accesibile la mâncare, iar pentru noaptea de Anul Nou puteți găsi meniuri începând de la 300 sau 400 de zloți, ceea ce înseamnă în jur 70 sau 90 de euro.

ADVERTISEMENT

Așadar, dacă v-ați gândit să petreceți noaptea dintre ani în Cracovia, veți plăti în jur de 40 euro pe noapte pentru un hotel de trei stele sau 30 de euro pentru câteva nopți petrecute într-un apartament. La așa prețuri, să tot plecați de Revelion de acasă!

ADVERTISEMENT
Tags: