News

Orașul german Hamburg, acoperit de un nor uriaș de fum, după un incendiu apocaliptic: ”Suntem în beznă totală”

Orașul german Hamburg, acoperit de un nor uriaș de fum, după un incendiu la două depozite, care nu a fost stins după mai bine de 10 ore.
09.04.2023 | 16:36
Orasul german Hamburg acoperit de un nor urias de fum dupa un incendiu apocaliptic Suntem in bezna totala
ADVERTISEMENT

Orașul german Hamburg, acoperit de un nor uriaș de fum, după un incendiu apocaliptic izbucnit la două depozite din oraș. “Centrul oraşului Hamburg este în beznă totală” a transmis un purtător de cuvânt al pompierilor din Hamburg, potrivit Știrile Pro TV.

Orașul german Hamburg, acoperit de un nor uriaș de fum

Oamenii au fost avertizați să stea în case, în condițiile în care fumul rezultat în urma incendiului e considerat ”extrem de periculos”. ”Circa 140 de persoane au fost evacuate şi deocamdată este greu de spus cât de periculoasă este situaţia”, a subliniat un purtător de cuvânt al poliţiei.

ADVERTISEMENT

Flăcările au izbucnit în zona Rothenburgsort, în timpul nopții. Pompierii nu au oferit mai multe amănunte despre acest incendiu, care ar fi cauza sau ce materiale se aflau în interiorul depozitului atunci când acesta a luat foc. Cert e că populației i s-a transmis că norul de fum e toxic.

În aceste condiții localnicii din Hamburg sunt rugați să țină ferestrele și ușile închise pentru a se proteja de fumul care a acoperit o mare parte din nord-estul orașului. Mai mult, operatorul de căi ferate Deutsche Bahn a anunțat că a închis tronsonul de cale ferată care face legătura între Hamburg și Buchen, din cauza acestui incendiu.

ADVERTISEMENT

În luna decembrie a anului trecut un incendiu de proporții distrugea o hală de la un cunoscut parc industrial din Cluj-Napoca, mai exact parcul Tetarom. La fața locului au fost trimise mai multe echipaje de pompieri care s-au luptat cu flăcările ore întregi.

Deși nu au fost victime, pagubele materiale au fost însemnate. ”Numărul echipajelor de pompieri a fost suplimentat. De asemenea, au fost solicitate în sprijin două autospeciale pentru stins incendii din cadrul ISU Alba și una din cadrul ISU Sălaj. La fața locului acționează șapte autospeciale de stins incendii, trei autoscări și două echipe SMURD și intervin peste 70 de pompieri”, anunța în acel moment Știri de Cluj. Flăcările au reușind să cuprindă o hală de aproximativ 1.000 de metri pătrați.

ADVERTISEMENT

Ca și o coincidență stranie, același parc industrial fusese afectat de un alt incendiu mare cu trei luni înainte, în luna septembrie 2022. În acel moment locuitorii din zonă au primit mesaj RO-Alert prin care li se transmitea să stea în case pentru că fumul rezultat din incendiu ar fi toxic.

“Focarele incendiului au fost localizate, degajările de fum sunt minime, de la câteva focare care ard mocnit. De acum se poate ieşi din case fără probleme. Intervenţia este în desfăşurare având în vedere că mai sunt focare care ard mocnit (materiale de natură celulozică), iar cercetarea cauzei probabile se face la sfârşitul operaţiunilor de intervenţie. În momentul acesta nu se poate intra în perimetrul halei”, transmitea, în cele din urmă, ISU Cluj, după ce situația a fost stabilizată.

ADVERTISEMENT

Inițial, la primele ore ale dimineții, patru autospeciale au intervenit pentru a stinge acest incendiu, care a cuprins o hală de 600 mp. Incendiu la o hală din parcul Tetarom din municipiul Cluj-Napoca, Tăietura Turcului. Intervin patru autospeciale, două autoscări şi un echipaj SMURD. Nu sunt anunţate victime până în acest moment. Hala are o suprafaţă de circa 600 de metri pătraţi, iar înăuntru funcţionează mai mulţi operatori economici cu funcţiuni multiple”, transmitea, în primă instanță, ISU Cluj.

ADVERTISEMENT
Tags: