News

Orașul important din România care s-a umplut de gunoaie. Locuitorii nu mai știu ce să facă: “E focar de infecție chiar lângă scara blocului”

Neînțelegerile dintre operatorul de salubritate și administratorul unei rampe de gunoi i-au lăsat pe locuitorii din 85 de localități cu munți de gunoi neridicat.
10.02.2024 | 15:05
Orasul important din Romania care sa umplut de gunoaie Locuitorii nu mai stiu ce sa faca E focar de infectie chiar langa scara blocului
O nouă criză a gunoiului a afectat orașul Ploiești Sursa foto: Observatorul Prahovean
ADVERTISEMENT

Locuitorii din Ploiești și alte 84 de localități au trecut printr-o nouă criză a gunoiului pentru care a fost încă o dată nevoie de intervenția primăriei și prefecturii.

Orașul important din România care s-a umplut de gunoaie

Platformele pentru depozitarea gunoiului din oraș au devenit neîncăpătoare după ce operatorul de salubritate, United West Solution (UWS – fostul Rosal), nu a mai venit să colecteze deșeurile. Oamenii au trimis apeluri disperate către autorități, inclusiv prin intermediul presei locale.

ADVERTISEMENT

”Bună ziua! Știți cumva iar sunt probleme cu colectarea gunoiului că, pe Tribunei, la veșnica și arhicunoscuta platformă (…) iarăși este neridicat gunoiul! Într-o săptămână au venit o dată! E jale iar!

Mulțumesc anticipat pentru o eventuală sesizare sau rezolvare! (…) E jale… așa e în permanență aici… la această platformă ar trebui să vină de cel puțin două ori pe zi mai ales că e arondată la multe blocuri și case din cartier plus că ne aduc gunoi din tot orașul.

ADVERTISEMENT

Am făcut pozele de la geam că, dacă mă duc jos la ele, arată mai jalnic! E focar de infecție în permanență la această ghenă, chiar lângă scara blocului.

De doi ani tot scriu peste tot, nimic, nici o rezolvare! Avem și cameră video, degeaba! Nu se întâmplă nimic! E ceva de groază! Într-un an au dat și foc de vreo trei ori într-o lună! Cine? Nu se știe! Mulțumesc în numele celor care locuim aici! (…)”, se arată în mesajul transmis de o ploieșteancă publicației Observatorul Prahovean.

ADVERTISEMENT

Acord după intervenția Prefecturii

Problemele au apărut din cauză că mașinile UWS nu mai pot descărca deșeurile colectate de la populație la rampa ecologică de la Boldești Scăeni. Administratorul rampei, compania Vitalia a precizat că blocajul a apărut din cauza datoriilor acumulate de UWS la numai o lună de la precedenta criză a gunoiului.

Probleme au apărut și în celelalte localități din Prahova deservite de același operator de salubritate, unde graficul de ridicare a deșeurilor menajere de la populație nu a mai fost respectat.

ADVERTISEMENT

Criza par că a ajuns la final după ce, în urma intervenției autorităților, cele două părți au ajuns la un acord. ”În urma ședinței de lucru de astăzi (vineri n.r.), de la Prefectura Prahova, colectarea deșeurilor din Ploiești și din cele 84 de localități a fost reluată. Prefectul va merge personal, în teren, pe tot parcursul zilei, pentru a verifica modul în care societățile implicate își respectă atribuțiile”, a precizat Prefectura Prahova.

ADVERTISEMENT