Life

Orașul în care câinii sunt duși la biserică. Animalele sunt binecuvântate în fiecare an cu apă sfințită

Orașul unde câinii au stat la rând pentru a fi binecuvântați. Este singura dată din an când oamenii merg la un astfel de ritual cu animalele de companie
18.01.2024 | 09:55
Orasul in care cainii sunt dusi la biserica Animalele sunt binecuvantate in fiecare an cu apa sfintita
Orașul unde câinii au stat la rând pentru a fi binecuvântați. Sursa foto: captură Youtube
ADVERTISEMENT

Toată lumea este obișnuită ca la zilele de sărbătoare să meargă la biserică la slujbă. Pentru credincioși, anul debutează cu multe astfel de zile în care se sărbătoresc diverși sfinți. Dacă la noi în biserică merg doar persoane, într-un oraș din Europa, patrupedele au voie la slujbe. Ba chiar sunt și binecuvântate.

Orașul unde animalele primesc binecuvântare pentru a fi ferite de pericole

Un oraș din Europa a reușit să atragă atenția tuturor și este lesne de înțeles de ce. Aici, la biserică nu merg doar oamenii, ci și patrupedele. Pentru că și animalele au nevoie de binecuvântare, câinii merg la lăcașul de cult însoțiți de stăpânii lor.

ADVERTISEMENT

În Madrid, căci despre el este vorba, a fost sărbătorit Sfântul Anton de Abbot, ocrotitorul animalelor. Cu această ocazie, mii de persoane au mers la biserică cu animalele de companie. Câinii, pisicile, papagalii, dar și broscuțele țestoase, toate au stat la rând pentru a fi binecuvântate.

Această tradiție este veche de ani de zile și se respectă și în prezent. În ciuda vremii care nu a fost deloc una favorabilă, oamenii au ieșit din casă cu animalele de companie.

ADVERTISEMENT

La una dintre cele mai celebre biserici din centrul Madridului, oamenii s-au pus la rând încă de la primele ore. Cei care nu au putut veni cu animalul de companie, au adus o poză pentru a primi binecuvântarea preotului.

Cine a fost Sfântul Anton de Abbot, ocrotitorul animalelor

Câinii care au putut ajunge fizic la biserică însoțiți de stăpâni au fost imediat stropiți cu apă sfințită. Tradiția spune că, în această zi, toate animalele trebuie aduse la biserică pentru a primi binecuvântarea preoților.

ADVERTISEMENT

La fel ca și în cazul oamenilor, stropirea lor cu apă sfințită aduce protecție și sănătate blănoaselor și nu numai în noul an. Stăpânii lor știu acest lucru, așa că își fac timp pentru a ajunge la biserică.

În ziua în care se sărbătorește Sfântul Anton de Abbot, bisericile au un program dedicat special acestui ritual pentru animale. La una dintre cele mai celebre biserici din Madrid, Parohia San Anton, animalele sunt binecuvântate de la ora 10 dimineața până la orele 20.

ADVERTISEMENT

Potrivit tradiției catolice, Sfântul Anton de Abbot a rămas orfan la o vârstă destul de fragedă. După ce a ascultat Evanghelia, a decis să se retragă în deșert. Tocmai de aceea, este cunoscut în religie ca unul dintre ”părinții pustiului”.

Sfântul Anton de Abbot a vândut totul și a donat banii săracilor. Acesta a lăsat-o pe sora sa în grija unor fecioare, apoi a plecat în căutarea lui Dumnezeu. În perioada în care a fost în deșert, se spune că a avut mai multe întâlniri cu un porc sălbatic, de unde și relația sa puternică cu animalele.

ADVERTISEMENT