Life

Orașul unde nu e bine să trăiești astăzi. Trebuie să-l eviți chiar și în vacanță: “Atâţia copii sunt bolnavi”

Orașul unde nu e bine să trăiești astăzi. Acesta ar trebui evitat cu totul, chiar și dacă vrei să mergi aici doar în vacanță.
18.08.2023 | 16:47
Orasul unde nu e bine sa traiesti astazi Trebuie sal eviti chiar si in vacanta Atatia copii sunt bolnavi
Orașul unde nu e bine să trăiești astăzi, nici măcar în vacanță. Foto Captură Youtube / Dream Trips
ADVERTISEMENT

Orașul unde nu e bine să trăiești astăzi. Mulți oameni spun că ar fi bine să-l eviți cu totul și să nu mergi aici nici măcar într-o vacanță.

Orașul unde nu e bine să trăiești astăzi, nici măcar în vacanță

Orașul în cauză este Jakarta, capitala Indoneziei. Nu este bine să trăiești aici din cauza poluării extrem de mari. Orașul a fost desemnat cel mai poluat din întreaga lume, fiind constant încă din luna mai a acestui an printre cele mai poluate orașe de la nivel mondial.

ADVERTISEMENT

Sunt peste 10 milioane de locuitori care locuiesc în capitala Indoneziei. În fiecare zi, nivelul de poluare din aer este la cote al armate, conform unei platforme specifice.

Inclusiv oamenii care trăiesc acolo se tem pentru sănătatea lor și mai ales pentru cea a copiilor. Un bărbat care locuiește aici spune că peste tot sunt copii bolnavi. Ei împart aceleași simptome, cel mai probabil cauzate de poluare.

ADVERTISEMENT

“Cred că situaţia este foarte îngrijorătoare. Atâţia copii sunt bolnavi şi se plâng de aceleaşi simptome, precum tusea şi răceala”, a spus Rizky, în vârstă de 35 de ani, pentru Reuters TV.

Locuitorii, proces împotriva Guvernului. Nu s-a schimbat nimic

Locuitorii din oraș care nu au vrut totuși să se mute din cauza poluării imense au încercat să facă ceva în legătură cu ea. Oamenii s-au plâns din cauza aerului toxic și chiar au formulat plângeri oficiale în justiție.

ADVERTISEMENT

În 2021, locuitorii au câștigat un proces civil prin care guvernul trebuia să ia măsuri pentru ca poluarea aerului să fie controlată.

Unul dintre factorii care conduce la poluarea excesivă este traficul intens și fumul de la industrie și de la centralele pe cărbune. Ele fac din Jakarta orașul unde nu e bine să trăiești astăzi, nici măcar în vacanță.

ADVERTISEMENT

Chiar și așa, nu s-a făcut mare lucru de atunci și iată că acum Jakarta este pe primul loc în ceea ce privește poluarea în lume.

ADVERTISEMENT