News

Orașul din România unde oamenii primesc vouchere de 5.000 de euro pentru a se putea angaja. Care sunt condițiile pentru acordarea sprijinului financiar și la ce pot fi folosiți banii

Orașul din România unde oamenii primesc vouchere de 5.000 de euro. Banii sunt acordați cu scopul de a fi ajutați să se angajeze.
12.12.2023 | 21:21
Orasul din Romania unde oamenii primesc vouchere de 5000 de euro pentru a se putea angaja Care sunt conditiile pentru acordarea sprijinului financiar si la ce pot fi folositi banii
Orașul din România unde oamenii primesc vouchere de 5.000 de euro. colaj Fanatik/ Foto Bistriteanul/ BRD
ADVERTISEMENT

Orașul din România unde oamenii primesc vouchere de 5.000 de euro pentru a se putea angaja. Autoritățile locale au oferit un sprijin financiar semnificativ, cu scopul de a ajuta o categorie de persoane.

Orașul din România unde oamenii primesc vouchere de 5.000 de euro

Este vorba despre municipiul Bistrița, din județul Bistrița-Năsăud, aici unde oamenii cu probleme de sănătate au primit 5.000 de euro. Mai exact, persoanele cu dizabilități beneficiază de această sumă de bani.

ADVERTISEMENT

Printre acestea de numără cetățeni cu dizabilitate auditivă, nevăzători și beneficiari cu dizabilitate fizică. Ei vor putea folosi voucherele pentru a-și achiziționa scaune rulante, aparate auditive, proteze, editoare de text sau alte dispozitive.

În total, peste 100 de oameni din județ au solicitat acest sprijin financiar. Autoritățile vor să-i ajute să se angajeze, considerând că aceste dispozitive, atât de necesare pentru persoanele cu dizabilități, vor fi un real sprijin atunci când își vor desfășura activitatea pe piața muncii.

ADVERTISEMENT

„La nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, au fost înregistrate în grupul ţintă un total de 201 persoane cu dizabilităţi. Acestea fiind informate, consiliate şi mediate pe piaţa muncii”, au transmis inițiatorii proiectului.

Ce condiții vor avea de respectat beneficiarii

Este vorba despre un program cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, intitulat „Facilitarea Inserţiei pe Piaţa Muncii a Persoanelor cu Dizabilităţi”.

ADVERTISEMENT

Pe lângă acest ajutor financiar prin care își pot găsi un loc de muncă, oamenii beneficiază de consiliere și servicii de informare. Toate acestea sunt oferite prin proiectul menționat anterior, potrivit presei locale.

„Solicitări de decontare voucher au fost depuse de beneficiari la DGASPC Bistriţa de 108 persoane. Aceştia beneficiind de voucher în valoare de 23.000 lei. 43 de beneficiari cu dizabilitate auditivă, 24 beneficiari cu dizabilitate vizuală (nevăzători) și 41 beneficiari cu dizabilitate fizică”, au transmis reprezentanții AJOFM BN.

ADVERTISEMENT

Cei care solicită acest sprijin finaciar trebuie să aibă între 18 și 65 de ani și să prezinte un certificat de încadrare în grad de handicap. De asemenea, trebuie să demonstreze că nu au un loc de muncă și că sunt dispuși să își caute un job.

 

 

 

ADVERTISEMENT