News

Orban e pregătit de remaniere guvernamentală! Ce miniștri pleacă la toamnă, înainte de alegeri. Surse

10.09.2020 | 22:10
Orban e pregatit de remaniere guvernamentala Ce ministri pleaca la toamna inainte de alegeri Surse
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban e dispus să își sacrifice nu mai puțin de 4 miniștri în luna octombrie, înainte de alegerile parlamentare.

Orban e conștient că imaginea PNL a avut mult de suferit în ultima perioadă, pe fondul deselor gafe făcute de subalternii săi, sau „colegi”, așa cum îi numește.

ADVERTISEMENT

În consecință, Orban e pregătit de o remaniere guvernamentală ca la carte și printre numele importante care nu vor mai fi ministru se numără Monica Anisie și Violeta Alexandru.

Ludovic Orban e pregătit să le schimbe pe Monica Anisie și Violeta Alexandru

Conform Adevărul.ro, pe lângă Monica Anisie și Violeta Alexandru, Orban va schimba încă doi miniștri, însă motivele nu sunt neapărat legate de competența acestora.

ADVERTISEMENT

Astfel, ministrul Mediului Costel Alexe a decis să candideze pentru funcția de președinte al CJ Iași și are șanse mari să părăsească Guvernul pentru a conduce județul Iași pentru următorii 4 ani.

Următorul schimbat va fi ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, celebrul „Grindă”. Ștefan a decis să câștige Primăria Focșani. Din păcate pentru el, președintele Klaus Iohannis nu mai acceptă asocierea Guvernului cu numele lui Ion Ștefan, astfel că va ieși cu siguranță din calculele politice în câteva săptămâni.

ADVERTISEMENT

Dacă va câştiga primăria Focşani va rămâne acolo, dacă nu, va candida la parlamentare, dar ministru nu va mai fi pe viitor”, susţin sursele citate de Adevărul.

Următoarea pe lista neagră e Monica Anisie, cu siguranță cel mai criticat ministru din Guvern. În contextul în care școala începe în plină pandemie, pe fondul unei neîncrederi masive în minister, e o chestiune de timp până când Anisie va fi înlocuită.

ADVERTISEMENT

Surprinzător, următoarea pe lista neagră ar fi Violeta Alexandru, ministrul Muncii. Surprinzător, pentru că Violetei Alexandru nu i se poate reproșa nimic din punct de vedere profesional. Ca și ministru s-a descurcat fără probleme și este chiar apreciată de Ludovic Orban. Din păcate pentru ea, deranjează mai mulți dinozauri din partid, care-i vor capul.

„Violeta Alexandru munceşte foarte mult, a vrut să cureţe ministerul după Olguţa Vasilescu, dar, din păcate, nu e apreciată nici de partid, nici de colegii din Guvern, care vor linişte”, susțin aceleași surse.

Situația e problematică pentru Orban, cel care va ajunge să-și piardă oamenii de încredere, în condițiile în care Klaus Iohannis are tot mai multă influență în Guvern.

Va fi o situţie ingrată pentru Ludovic Orban, care-şi pierde exact oamenii de încredere din Guvern, restul miniştrilor fiind mai apropiaţi de Klaus Iohannis”, au concluzionat sursele citate, conform Adevărul.

ADVERTISEMENT