News

Orban: ”Nu există resurse financiare pentru dublarea alocațiilor”. Soluția va fi anunțată în două săptămâni

16.07.2020 | 14:56
Orban Nu exista resurse financiare pentru dublarea alocatiilor Solutia va fi anuntata in doua saptamani
ADVERTISEMENT

Primul-ministru Ludovic Orban a afirmat Guvernul caută  o soluție pentru majorarea alocațiilor pentru copii, însă a exclus o dublarea imediată a acestora întrucât  nu există banii necesari  pentru acest lucru. Decizia finală va fi anunțată peste două săptămâni, informează Agerpres.

Vom găsi o soluţie împreună cu Ministerul Muncii, cu Ministerul Finanţelor. Analizăm variantele pe care le avem la dispoziţie şi vom adopta o variantă care să ducă la creşterea alocaţiilor, dar nu la dublarea imediată pentru că nu există resursele financiare necesare pentru a dubla acum alocaţiile”, declarat Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT

Obiectivul nostru este ca în maxim două săptămâni să adoptăm această soluţie”, a adăugat Orban, la finele unei ședințe a conducerii PNL care a avut loc în grădina sediului central al partidului.

Dublarea alocațiilor, declarată neconstituțională de CCR

Curtea Constituţională a decis miercuri că legea de  respingere a OUG 2/2020 este constituţională.

ADVERTISEMENT

Ordonanța de Urgență 2/2020 a fost adoptată de către Guvern la începutul anului și prevedea amânarea de la 1 februarie la 1 august intrarea în vigoare a dublării alocațiilor pentru copii.

Ulterior, Parlamentul a respins prin lege OUG 2/2020 astfel încât prorogarea termenului  de dublare a alocațiilor a fost anulată. În replică, Guvernul a contestat legea la CCR, însă Curtea a respins sesizarea de neconstituționalitate.

ADVERTISEMENT

În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate (…) şi a constatat că Legea privind respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.2/2020 pentru prorogarea intrării în vigoare a art.I pct.1 din Legea nr.14/2020 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.9/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, precum şi pentru modificarea art.58 alin.(1) din Legea nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap este constituţională în raport cu criticile formulate”, a anunțat Curtea.