News

Ordin ”pe unitate”: ANAF și-a anunțat angajații că trebuie să colecteze mai mulți bani de la contribuabili, înainte de 31 decembrie

Inspectorii ANAF vor demara o adevărată ofensivă, înainte de Anul Nou, pentru a aduce cât mai mulți bani la buget înainte de sfârșitul lui 2022.
25.12.2022 | 12:03
Ordin pe unitate ANAF sia anuntat angajatii ca trebuie sa colecteze mai multi bani de la contribuabili inainte de 31 decembrie
Inspectorii ANAF trebuie să muncească mai mult în perioada dintre Crăciun și Revelion / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Agenția Națională pentru Administrare Fiscală le pregătește noi surprize românilor, care vor avea parte de o serie de controale și verificări suplimentare, în scopul maximizării colectării veniturilor bugetare pentru acest an.

Controale ANAF între 27 și 30 decembrie

Lucian Heiuș, președintele ANAF, a dispus printr-un mesaj intern adresat administrației marilor contribuabili, Antifraudei și administrațiilor județele să acționeze în perioada 27-30 decembrie (singurele zile lucrătoare între Crăciun și Revelion în sectorul public).

ADVERTISEMENT

Acestea au misiunea să verifice declarațiile depuse și obligațiile fiscale, inclusiv prin contactarea telefonică a contribuabililor sau controale mixte de control operativ, se arată în mesajul președintelui ANAF, consultat de publicația Profit.

Inspectorii vor ieși pe teren în echipe mixte

Potrivit documentului, obiectivul acțiunii este creșterea gradului de colectare a obligațiilor fiscale, prin mai multe metode: analizarea declarațiilor fiscale și a plăților, precum și ”impulsionarea” acestora pentru efectuarea plăților, monitorizarea contribuabililor cărora li s-au acordat înlesniri de plată, analiza sumelor plătite și analizarea listelor de suprasolviri și arierate, în vederea compensării acestor sume.

ADVERTISEMENT

”Echipele mixte vor avea în componență inspectori din activitățile de administrare fiscală/control fiscal (inspecție și antifraudă fiscală), vor primi sarcini concrete privind contribuabilii de verificat și vor raporta zilnic rezultatele obținute.

Conducerile Direcțiilor Generale ale Regionalelor Antifraudă Fiscală se vor implica activ, vor coordona direct activitatea de impulsionare a colectării bugetare și vor dispune informarea ANAF cu privire la măsurile întreprinse și la rezultatele obținute”, se arată în documentul intern publicat de Profit.

ADVERTISEMENT

ANAF i-a ”colindat” pe Claudiu Florică și Dinu Pescariu

Vineri, ANAF a anunțat că a recuperat de la o persoană fizică suma de 2,4 milioane de lei, pri Direcția Generală de Executări Silite cazuri speciale.

Suma confiscată provenea din infracțiuni de spălare a banilor, într-un dosar în care inculpați au fost oamenii de afaceri Claudiu Florică și Dinu Pescariu.

ADVERTISEMENT

Cei doi au scăpat de răspunderea penală ca urmare a prescripției, însă au rămas cu o parte din conturi blocate.

ADVERTISEMENT
Tags: