Life

Orele la care iei cele mai bune decizii. Vlad Ciurea spune că atunci creierul funcționează cel mai bine

Tu știi care sunt orele la care iei cele mai bune decizii? Medicul Vlad Ciurea spune că atunci creierul funcționează cel mai bine.
23.07.2023 | 22:26
Orele la care iei cele mai bune decizii Vlad Ciurea spune ca atunci creierul functioneaza cel mai bine
Orele la care iei cele mai bune decizii. Sursă foto: YouTube, Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Medicul Vlad Ciurea a vorbit depre orele la care iei cele mai bune decizii. Potrivit medicului, în acest interval orar, creierul funcționează cel mai bine. Drept urmare, suntem mulți mai eficienți în acele momente.

Orele la care iei cele mai bune decizii

Creierul nostru funcționează la maxim doar în anumite intervale orare. Drept urmare, orele la care iei cele mai bune decizii sunt destul de scurte. Medicul Vlad Ciurea spune că nu e nevoie nici de cafea și de nimic altceva în acest timp.

ADVERTISEMENT

Și totuși care sunt orele la care iei cele mai bune decizii? Potrivit medicului, creierul nostru funcționează perfect în intervalul orar 10-12 și 16-18. Atunci, activitatea cerebrală este cea mai bună.

Iar asta este valabil fără a mai fi nevoie de o cantitate mare de cafea, ori de alte suplimente. De asemenea, este recomandat ca la orele prânzului să mâncăm ceva ușor pentru a ne concentra la ce avem de făcut.

ADVERTISEMENT

“Mă gândesc ce am eu de făcut și să mă contraactivez pentru elementele esențiale cu cele două perioade de activitate cerebrală, între 10-12 și 16-18 şi atunci mă concentrez pe acestea. Aici, între aceste ore, funcționăm cel mai bine, este dovedit cerebral.

Fără biciuire, fără multitudini de cafele, merge creierul perfect. Iar la prânz, dacă se poate să mâncăm ceva foarte, foarte ușor, nu trebuie să fie copios ca să te poți concentra mai departe la ceea ce ai de făcut”, a spus prof. univ. dr. Vlad Ciurea, la Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT

Daci ai aflat orele la care iei cele mai bune decizii, e bine să știi și ce alte lucruri să eviți pentru a avea mintea limpede. Medicul susține că pentru a funcționa la capacitate maximă, creierul nostru trebuie ferit de anumite substanțe.

Vlad Ciurea, despre dușmanii creierului

Există cinci dușmani principali ai creierului, explică Vlad Ciurea. Dincolo de faptul că trebuie să îi evităm, este esențială și starea noastră mintală. Dacă gândim pozitiv, zâmbim și suntem optimiști, creierul nostru va fi bine.

ADVERTISEMENT

De asemenea, există și alte exerciții esențiale de care ne putem folosi. Putem fie să vorbim zilnic, fie să spunem anumite cuvinte, ori să facem câteva gesturi. Orice tip de activitate ne parte ajuta enorm.

„Creierul are cinci dușmani: stresul, zahărul, alcoolul, tutunul – pentru că strânge vasele – şi drogurile. Acestea din urmă mă îngrozesc. Putem să menținem sănătatea mintală cu gânduri bune, optimism, zâmbet, activitate pozitivă, citit, scris şi exercițiu fizic.

Memorarea şi desfășurarea activităţilor cu voce tare ne ajută nespus de mult. Să vorbim singuri. Să zicem: «Acum am luat cartea». «Acum am dus cheile la maşină». Deci să vorbim, să spunem cuvintele, să facem gesturile și să memorăm. Toate lucrurile trebuie să curgă ca un râu”, a mai explicat anterior Vlad Ciurea.

ADVERTISEMENT