News

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că situația a scăpat de sub control în zona Balcanilor. România, pe lista neagră

22.07.2020 | 21:24
Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza ca situatia a scapat de sub control in zona Balcanilor Romania pe lista neagra
ADVERTISEMENT

Organizația Mondială a Sănătății a transmis un avertisment referitor la situația epidemiologică din sudul Europei și din Balcani, în plină pandemie de Covid-19.

În aceste zone au fost identificate mai multe focare „îngrijorătoare” de Covid-19, cu toate că SUA rămâne epicentrul pandemiei în acest moment.

ADVERTISEMENT

Experții au anunțat că pandemia este sub control în Europa Occidentală, însă zona în care se află România rămâne problematică.

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că situația a fost scăpată de sub control în Balcani

Evident, continentul american constituie epicentrul pandemiei (Covid-19), însă răspândirea virsului începe să se accelereze în Africa”, a explicat directorul OMS însărcinat cu gestionarea situaţiilor de urgenţă sanitară, Mike Ryan, în direct la postul de radio Newstalk.

ADVERTISEMENT

Expertul a transmis că situația e sub control în Europa, însă zona Balcanilor pare să scape situația de sub control, contrar tuturor previziunilor optimiste.

Pandemia este sub control în Europa Occidentală, însă continuăm să observăm tendinţe îngrijorătoare în sudul Europei şi în Balcani. Aşadar, continentul european nu a scăpat. Trebuie să dăm dovadă de vigilenţă sporită”, a îndemnat el.

ADVERTISEMENT

Peste 600.000 de persoane au murit de Covid-19 la nivel mondial, la peste 15 milioane de contaminări cu noul coronavirus.

Muntenegru a confirmat avertismentul OMS și a decis să reinstaureze starea de urgență, de teama noului coronavirus. La nivel statistic, țările din Balcani stau prost când vine vorba de infectări cu Covid-19, raportat la restul Europei.

ADVERTISEMENT

Bulgaria a înregistrat 9.254 de cazuri și 313 decese, Serbia 22.031 cazuri și 499 decese, Bosnia 9.115 cazuri și 268 decese, Croația 4.530 cazuri și 108 decese. Desigur, în această zonă a Europei România stă cel mai prost, cu peste 1.000 de cazuri noi de infectare în ultimele 24 de ore, primul loc în Europa într-un top rușinos al proastei gestionări a pandemiei.

ADVERTISEMENT
Tags: