Sport

Organizatorii JO Tokyo 2020 au anunțat câți spectatori vor fi prezenți la fiecare competiție

Japonezii au anunțat numărul de spectatori care va fi permis pentru fiecare competiție din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo
21.06.2021 | 20:32
Organizatorii JO Tokyo 2020 au anuntat cati spectatori vor fi prezenti la fiecare competitie
ADVERTISEMENT

Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc în perioada 23 iulie – 8 august, iar președintele COSR, Mihai Covaliu, a stabilit un obiectiv îndrăzneț pentru delegația României.

Organizatorii nu vor să își asume niciun risc așa că suporterii din afara Japoniei nu vor putea participa din tribune, chiar dacă au deja bilete cumpărate, ceea ce a stârnit nemulțumiri profunde în rândul suporterilor.

ADVERTISEMENT

Anunț extrem de important făcut de organizatori înainte de JO Tokyo 2020

Organizatorii celui mai important eveniment sportiv al anului au anunțat că 10.000 de spectatori vor putea fi prezenți la fiecare eveniment sportiv care se va desfășura la Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo unde capacitatea arenelor permite acest lucru.

Prin urmare, toate competițiile din cadrul Olimpiadei se vor desfășura cu spectatori la doar 50% din capacitate, ceea ce este o veste excelentă, mai ales că se discuta serios despre un scenariu fără niciun spectator, lucru fără precendent în istoria competiției.

ADVERTISEMENT

Decizia a fost luată în urma unei întâlniri desfășurate online, între reprezentanții a cinci organizații: Guvernul Japoniei, Tokyo 2020, Comitetul Olimpic Internațional, Comitetul Paralimpic Internațional și Guvernul Metropolitan al Tokyo, inclusiv președintele IOC, Thomas Bach și guvernatorul orașului Tokyo, Yuriko Koike.

Japonezii nu exclud în continuare ca JO Tokyo 2020 să se desfășoare fără spectatori

Cu toate astea, organizatorii alături de țara gazdă iau în continuare în calcul posibilitatea ca toate probele și disciplinele să se desfășoare fără spectatori în cazul în care situația pandemică din Japonia se va înrăutăți până la data de 23 iulie.

ADVERTISEMENT

Japonia a ieșit din a treia stare de urgență, care a fost declarată din aprilie până pe data de 20 iunie. Capitala Tokyo se află începând de ieri într-o stare de alertă, însă medicii și virusologii din „Țara Soarelui Răsare” sfătuiesc autoritățile ca Jocurile Olimpice să se desfășoare cu „porțile închise”.

Populația este de asemenea îngrijorată că un eveniment de asemenea magnitudine ar putea fi prilejul perfect pentru un virus complex precum COVID-19 să se răspândească extrem de rapid, însă autoritățile au pregătit un plan de măsuri foarte strict.

ADVERTISEMENT

Ce măsuri de restricție pregătesc organizatorii JO Tokyo 2020

Japonia pregătește o serie de măsuri destul de stricte pe parcursul Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Astfel, organizatorii anunță că spectatorii vor fi nevoiți să poarte mască tot timpul și nu vor putea striga ori încuraja sportivii.

În plus, libertatea de mișcare va fi limitată, iar spectatorii nu se vor putea opri pe traseu între evenimente, ci vor merge direct către arenele unde se vor desfășura competițiile. Organizatorii vor organiza o tombolă în care vor fi desemenați cei care vor putea participa, mare parte din bilete fiind deja achiziționate, însă nu toți cei care au bilete vor putea fi prezenți.

Competițiile se vor desfășura în 40 de locuri din Tokyo și împrejurimile capitalei Japoniei. Ceremonia de deschidere se va desfășura pe Stadionul Național cu o capacitate de 68.000 de locuri, însă și pe Stadionul Internațional din Yokohama (72.000 de locuri), alături de Tokyo Stadium de 48.000 de locuri.

  • 23 iulie – 8 august e perioada în care se vor desfășura Jocurile Olimpice de la Tokyo
ADVERTISEMENT