Sporturi

Turneul de Grand Slam de la Wimbledon a fost anulat! Anunțul oficial al organizatorilor

01.04.2020 | 18:08
Turneul de Grand Slam de la Wimbledon a fost anulat Anuntul oficial al organizatorilor
ADVERTISEMENT

UPDATE, 1 martie, ora 18:10/ Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunțat, prin intermediul unui comunicat emis pe site-ul oficial, că ediția din acest an a turneului de Mare Șlem a fost anulată.

Turneul de la All England Club va reveni în circuitul de tenis profesionist în 2021, în perioada 28 iunie – 11 iulie.

ADVERTISEMENT

Cu regret trebuie să anunțăm că am decis anularea ediției din 2020 a turneului de la Wimbledon, din motive ce țin de siguranța sănătății publice, în contextul pandemiei de coronavirus. Ediția cu numărul 134 a turneului va avea loc în perioada 28 iunie – 11 iulie 2021”, se arată în comunicatul oficial.


Epidemia de coronavirus a afectat sportul mondial, iar multe competiții au fost întrerupte. Organizatorii turneului de la Wimbledon vor anunța săptămâna viitoare anularea competiției.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 30 martie. Wimbledon 2020 va fi anulat! Anunțul oficial va fi făcut la mijlocul acestei săptămâni, probabil miercuri 1 aprilie. Informația este furnizată de Dirk Hordorff, președintele federației germane de tenis.

Wimbledonul a anunţat că va fi miercuri o reuniune a consiliului său de administraţie, în cadrul căreia va fi luată decizia finală. Sunt implicat, de asemenea, în organismele ATP ŞI WTA. Decizia necesară a fost deja luată, iar Wimbledonul va decide miercuri anularea turneului. Nu există niciun dubiu în această privinţă. Este un lucru necesar în situaţia actuală”, a declarat Hordorff pentru Sky Sports.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, Simona Halep, campioană la Wimbledon în 2019, nu va putea să-și apere titlul anul acesta la turneul programat inițial între 29 iunie și 12 iulie.


ȘTIREA INIȚIALĂ, 25 martie, ora 20:33.

Wimbledon va fi anulat din cauza epidemiei de coronavirus

Epidemia de coronavirus a afectat și Anglia, printre alte țări, iar turneul de tenis de la Wimbledon are șanse mari să fie anulat.

ADVERTISEMENT

Organizatorii turneului de la Wimbledon au hotărât să aibă o întâlnire de urgență săptămâna viitoare în care să decidă ce se va întâmpla cu derularea competiției de tenis.

Richard Lewis, directorul executiv al turneului, a făcut mai multe precizări privind epidemia de coronavirus: „Epidemia de coronavirus continuă să ne afecteze viața într-un mod cum nu ne așteptam, iar gândurile noastre sunt la toate persoanele din UK și din resul lumii.

SIngura și cel mai important lucru de luat în calcul este sănătatea oamenilor, iar din acest motiv trebuie să ne gândim foarte bine ce hotărâre vom lua”.

„Săptămâna viitoare ne vom întâlni pentru a lua o decizie!”

Richard Lewis a continuat și a precizat că în cursul săptămânii viitoare va avea loc o întâlnire de urgență, în care se va discuta ce va urma să se întâmple cu turneul de tenis britanic.

Lucrăm din greu să reușim să ne ținem de programul calendaristic pentru anul 2020, iar săptămâna viitoare ne vom întâlni pentru a lua o hotărâre”, a mai spus Richard Lewis.

Nici turneul de la Roland Garros nu se va mai juca în perioada stabilită la începutul sezonului, tot din cauza pandemiei de coronavirus.

„A trebuit să luăm o decizie grea dar curajoasă în această situația fără precedent, care s-a înrăutățit grav în ultimele zile.

Trebuie să ne comportăm responsabil, și să fim uniți în încercarea de a asigura sănătatea fiecăruia”, a transmis președintele Federației Franceze de Tenis.

  • 20 septembrie este noua dată la care va începe turneul de la Roland Garros
ADVERTISEMENT
Tags: