Sport

Oțelul Galați – FC Botoșani 0-2, în etapa 21 din SuperLiga. Oaspeții, prima victorie a sezonului. Video

FC Botoșani a câștigat meciul cu Oțelul Galați, scor 2-0, în etapa cu numărul 21 din SuperLiga. Este prima victorie din acest sezon pentru echipa lui Valeriu Iftime.
22.12.2023 | 19:24
Otelul Galati  FC Botosani 02 in etapa 21 din SuperLiga Oaspetii prima victorie a sezonului Video
FC Botoșani a câștigat meciul cu Oțelul Galați, scor 2-0, în etapa a 21-a din SuperLiga. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT
22-12-2023
15:30

Oțelul - FC Botoșani 0-2 (Florescu 67, 90+1)

Vezi video cele mai importante faze AICI!

FINAL DE MECI. FC Botoșani a spart gheața în acest sezon. Trupa pregătită de Mihai Ciobanu a obținut prima victorie a sezonului chiar în ultima etapă a anului, în deplasare, contra celor de la Oțelul Galați, scor 2-0. 

superliga

Min. 90+1: GOOL FC Botoșani! Ilicic îl lasă singur cu o pasă pe Eduard Florescu. Fotbalistul de 26 de ani înscrie dintr-o poziție excelentă. 

Min. 85: Ocazie uriașă pentru oaspeți. Drole a rămas singur cu portarul, însă Dur-Bozoancă a respins din nou. 

Min. 67: GOOL FC Botoșani! Eduard Florescu înscrie din lovitura liberă obținută de Adams. Fotbalistul lui FC Botoșani plasează mingea în poartă cu un șut pe lângă zid. 

Min. 65: Rus face un fault stupid asupra lui Adams din poziție de ultim apărător și primește direct cartonașul roșu. 

Min. 56: Ilicic scapă singur cu portarul. Atacantul croat șutează pe centru, iar Duz-Bozoancă respinge excelent. 

Min. 50: Latouchent a pasat pentru Pop care a deviat mingea în careu pentru Frederic. Atacantul a înscris, însă golul a fost anulat pentru un ofsaid în construcția fazei la Pop. 

Min 11: Teles șutează din afara careului. Răzvan Ducan este pe fază și respinge

Min. 1 – A început meciul!

22-12-2023
14:57

Echipele de start din Oțelul - FC Botoșani

Au fost anunțate echipele de start pentru Oțelul – FC Botoșani:

  • Oțelul: Dur-Bozoancă – Adăscăliței, Yabre, Cisse, Zhelev – teles, Zivulic, Jardan – Frederic, Pop, Tănasă; Rezerve: Ursu, Bodișteanu, Cîrjan, Fatai, Ghiocel, Latouchent, Lopez, Neagu, Rus; Antrenor: D. Munteanu
  • FC Botoșani: Ducan – Petro, Sadiku, Șeroni, Țigănașu – David, Dican, Florescu – Dragu, Ilicic, Friday; Rezerve: Ureche, Cărăușu, Casap, Cioiu, Creț, Dragomir, Drole, L. Fulop; Antrenor: M. Ciobanu

Meciul Oțelul Galați – FC Botoșani are loc vineri, 22 decembrie, cu începere de la ora 17:30, în cadrul etapei a 21-a a SuperLigii, ultima din acest an. După succesul din deplasare de la Sibiu gălățenii nici nu concep să nu adauge cele trei puncte din confruntarea cu lanterna roșie a campionatului, fără victorie în 20 de runde!

Unde se joacă meciul Oțelul Galați – FC Botoșani

Întâlnirea Oțelul Galați – FC Botoșani se dispută vineri, 22 decembrie, de la ora 17:30, pe stadionul echipei dunărene, în etapa a 21-a din SuperLiga. Nu este un meci de rețetă financiară dar totuși orgasnizatorii speră ca publicul gălățean să vină în număr cât mai mare pentru a-și lua la revdere de la echipa care, nou promovată, fiind, s-a întrecut pe sine și se bate pentru un loc de play-off.

ADVERTISEMENT

Echipa pregătită de Dorinel Munteanu deține și un fantastic record de a nu fi pierdut nici un meci până acum, în acest sezon de SuperLiga, în deplasare, deși a jucat pe stadioane deosebit de grele, la București cu FCSB, la Craiova, la Sibiu, la CFR Cluj sau la Sfântu Gheorghe. Singurele eșecuri provin din partidele de pe propriul teren, cu FCSB, Farul, Universitatea Craiova și Sepsi.

Cine transmite la TV partida Oțelul Galați – FC Botoșani

Partida Oțelul Galați – FC Botoșani se joacă vineri, 22 decembrie, de la ora 17:30, pe stadionul echipei dunărene, în etapa a 21-a din SuperLiga și va putea fi urmărită pe micile ecrane pe posturile TV Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 2. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Galați vineri, 22 decembrie, va fi zi cu cerul acoperit cam pe tot parcursul ei, cu soarele doar ieșind la răsărit și plecând la apus. Cu toate acestea nu va ploua și nici nu va ninge, primul fenomen urmând a se produce 24 de ore mai târziu. Maxima zilei va atinge la amiază 6 grade, la ora partidei urmând a fi în jur de 5. Arbitrul Bogdan Dumitrache din București va fi la centru.

Ce jucători lipsesc din confruntarea Oțelul Galați – FC Botoșani

La ultimul meci din anul 2023 gălățenii nu concep alt rezultat decât victoria. Cu cele trei puncte ar ajunge la un total de 29, la egalitate cu FC Hermannstadt și U Cluj, care ocupă locurile 7 și respectiv 8, deci ar fi foarte aproape de ultimul loc de play-off. Panait e în continuare out, el urmând a reveni abia prin martie 2023.

ADVERTISEMENT

La Botoșani e tăcere totală. Se va încheia cea mai proastă jumătate de an din istoria clubului, zero victorii în 20 de etape, șanse infime ca la anul să nu ajungă în Liga 2, situație în care patronul Valeriu Iftime spune că aproape sigur nu va mai continua. Este ultimul meci la Botoșani pentru stoperul nigerian Pius, unul dintre puținii jucători remarcați în acest sezon. Golgeterul Sebastian Mailat ar putea relua activitatea abia prin februarie-martie 2024, după ce a lipsit de la începutul campionatului și până acum.

Cote la pariuri la jocul Oțelul Galați – FC Botoșani

Destul de mare, in raport cu situația celor două echipe în clasament, apare cota la victorie pentru Oțelul Galați. 1,75 au oamenii lui Dorinel Munteanu să ia cele trei puncte iar oaspeții au 5,25 pentru a sparge gheața tocmai la final de an. 2,90 este cota pentru șansă dublă X2 și 1,90 pentru ca Botoșani să înscrie.

ADVERTISEMENT

Sunt puține meciurile dintre cele două echipe, vinovată fiind Oțelul, care a stat mulți ani prin ligile inferioare. În tur, la Botoșani, a fost 0-0. În rest, pe terenul dunărenilor avem o victorie a oaspeților, 1-0 în 2014 și una a gazdelor, 2-1 cu an mai înainte. Sunt șanse, privind clasamentul, ca acestea să rămână pentru ceva timp singurele partide directe.

ADVERTISEMENT