Sport

Oțelul Galați va avea un stadion nou de 25.000 de locuri. Cât va costa construcția arenei. Video

Oțelul Galați are rezultatele excelente sub comanda lui Dorinel Munteanu, iar autoritățile locale au anunțat construcția unui nou stadion.
22.04.2024 | 21:01
Otelul Galati va avea un stadion nou de 25000 de locuri Cat va costa constructia arenei Video
Oțelul Galați are rezultatele excelente sub comanda lui Dorinel Munteanu, iar autoritățile locale au anunțat construcția unui nou stadion. Sursă foto: captură video Facebook Ionut Pucheanu
ADVERTISEMENT

Entuziasmați de cele două promovări consecutive și de calificarea în finala Cupei României Betano, mai marii orașului Galați au dat drumul proiectului pentru ridicarea unei arene moderne.

Ce costuri implică construcția viitorului stadion al Oțelului Galați

Într-o conferință de presă la care a participat și antrenorul Dorinel Munteanu, primarul Ionuț Pucheanu a anunțat oficial că a dat startul începerii construcției noului stadion al echipei Oțelul Galați și a vorbit despre costurile acestui proiect.

ADVERTISEMENT

”Sunt în postura de a vă anunța că dăm drumul la studiul de fezabilitate pentru viitorul stadion de aici de la Galați. Noul stadion va fi construit pe baza stadionului Dunărea. Vom vedea dacă vom putea ține ceva din această jumătate de stadion pe care deja o avem construită.

Va fi un stadion de 25.000, maxim 30.000 de locuri. Această decizie am luat-o săptămâna trecută când am avut ultima discuție legată pe subiectul acesta cu Dorinel Munteanu. L-am întrebat cam câte locuri ar trebui să aibă un asemenea stadion, iar el mi-a spus că ar trebui să aibă cam 10% din populația unui oraș.

ADVERTISEMENT

Dorinel e parte tehnică a acestui proiect. Este un proiect care va avea nevoie de cel puțin 6 luni pentru a avea studiul de fezabilitate. Din calculele noastre e un proiect care se va ridica în jurul sumei de 100 milioane de euro, plus, minus.

Banii vor veni în cea mai mare parte a lor de la Compania Națională de Investiții, alături de bugetele locale pe care suntem dispuși să le punem la bătaie”, a declarat edilul orașului Galați.

ADVERTISEMENT

Dorinel Munteanu așteaptă cu nerăbdare finalizarea proiectului

La rândul său, antrenorul Dorinel Munteanu s-a arătat încântat de ideea că Oțelul Galați va avea un stadion nou care se va ridica la standardele cerute de fotbalul actual. ”Acest anunț cred că va bucura întreg orașul, este o mare realizare pentru Galați. Pentru mine nu este o surpriză, deoarece am mai discutat despre acest proiect”, a spus el.

Deși este nou promovată în SuperLiga, Oțelul Galați a fost foarte aproape de calificarea în play-off. După disputarea a 5 etape din play-out, trupa lui Dorinel Munteanu este pe primul loc și nu are emoții cu retrogradare.

ADVERTISEMENT

Mai mult, gălățenii au ajuns pentru prima dată în finala Cupei României Betano. Datorită acestei performanțe senzaționale, Dorinel Munteanu a adus în contul clubului peste 100.000 de euro numai din premiile oferite de FRF.

ADVERTISEMENT