Sport

Ovidiu Burcă a vorbit despre viitorul său înainte de Oțelul – Dinamo: „Dați-mi puțin timp!”

Ovidiu Burcă a vorbit despre viitorul său în Ștefan cel Mare înainte de Oțelul - Dinamo. „Câinii” au probleme de lot pentru deplasarea de la Galați.
28.09.2023 | 15:20
Ovidiu Burca a vorbit despre viitorul sau inainte de Otelul  Dinamo Datimi putin timp
Ovidiu Burcă a vorbit despre viitorul său la Dinamo înaintea meciului cu Oțelul. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Dinamo caută prima victorie după patru partide. Formația lui Ovidiu Burcă merge la Galați pentru derby-ul cu Oțelul, vineri, 29 septembrie, ora 21:00, în etapa a 11-a din SuperLiga. Antrenorul din Ștefan cel Mare a anunțat ce jucători vor lipsi și a vorbit despre viitor.

Ovidiu Burcă știe ce o așteaptă pe Dinamo la Galați: „Un meci intens”

Dinamo ocupă locul 15 în SuperLiga, cu doar 8 puncte în 10 partide. Cinci poziții mai sus în clasament se află Oțelul, cu 11 puncte în 10 meciuri. Echipa lui Dorinel Munteanu a suferit o singură înfrângere în actuala stagiune, scor 0-2 cu FCSB. Fost director sportiv la Oțelul, în 2015, Ovidiu Burcă se așteaptă la un stadion plin și la un meci extrem de dificil.

ADVERTISEMENT

”Va fi un meci intens. Eu, personal, cunosc foarte bine modul în care trăiesc oamenii din Galați fotbalul, am lucrat acolo. Ne va aștepta un stadion plin. Dorinel Munteanu pregătește echipele lui la limita superioară a regulamentului, ne va aștepta un meci intens, dificil.

Oțelul a bifat o serie de egaluri, apoi a venit victoria de la Craiova. Echipele lui Dorinel sunt bine pregătite din punct de vedere defensiv. Știu cum pregătește jocul, cât de atent e la toate detaliile.

ADVERTISEMENT

Defensiv, Oțelul e bine pregătită și e letală pe contraatac. Putem numi Oțelul echipa-surpriză a campionatului. Și-a îmbunătățit lotul, echipa e schimbată față de anul trecut”, a declarat Ovidiu Burcă.

Ovidiu Burcă, optimist privind situația de la Dinamo: „Vor veni victoriile”

Dinamo a avut un start extrem de slab la revenirea în SuperLiga. Ulterior, pe fondul unui joc mai consistent, rezultatele au început să apară pentru clubul din Ștefan cel Mare. În ultima perioadă, „câinii” traversează o perioadă modestă.

ADVERTISEMENT

Nu sunt antrenor de rezultat, îmi place să mă înham la o muncă de durată. Deși, în fotbalul de azi, rezultatul e cel ce contează, dar este important modul în care le obții. Suntem într-un proces de reconstrucție, rezultatele vin mai repede sau mai târziu.

Important e să ne menținem linia, calmul. Chiar dacă n-am obținut victoria în ultimele meciuri, eu cred că am înregistrat un progres, sunt ferm convins că vor veni victoriile. Dacă ne îmbunătățim faza defensivă, să fim mai agresivi în tranziție, cred că echipa va obține și victorii.

ADVERTISEMENT

Suntem aproape. Adversarii ne respectă și ne felicită pentru joc după meciuri, ceea ce ne oferă încredere. E un semnal că este mai bine”, a mai spus Ovidiu Burcă.

În sezonul precedent, Oțelul și Dinamo s-au duelat în play-off-ul ligii secunde, iar clubul din Ștefan cel Mare a câștigat categoric ambele partide, scor 3-0 și 2-0. Totuși, Ovidiu Burcă este convins că situația va arăta diferit la meciul de vineri seară.

”Orice meci are istoricul lui, nu putem compara contextul de acum cu cel din sezonul precedent. Noi suntem într-un proces de tranziție, nu putem spune că avem o echipă închegată, solidă, încercăm să creștem de la meci la meci. Ar fi momentul să învingem”, a spus Burcă.

Ovidiu Burcă a vorbit despre viitorul său înainte de Oțelul – Dinamo: „Dați-mi puțin timp!”

După înfrângerea cu Farul, scor 0-2 în SuperLiga, Ovidiu Burcă a fost întrebat despre demisie. Antrenorul consideră că această perioadă slabă a lui Dinamo vine oarecum normal, pe fondul modificărilor la nivelul lotului.

Totodată, Burcă a anunțat că Amzăr, Bani, Ilic și Homawoo nu vor juca împotriva Oțelului. ”Nu resimt presiune, nu simt că am postul în pericol. E devreme să facem astfel de discuții. E devreme pentru lucrul ăsta. Cred că sunt și în asentimentul conducerii.

Am zis că va fi mai greu chiar și decât începutul din Liga 2. Au venit jucătorii destul de târziu, e normal să aibă nevoie de timp de adaptare. Cât despre subiectul demisiei, demiterii, dați-mi puțin timp, vă rog frumos!

Amzăr va fi suspendat, cumul de cartonașe, apoi sunt alți trei accidentați. Ahmed Bani a avut o problemă musculară, am preferat să-l ținem departe la meciul cu Craiova. Ilic și Homawoo sunt nerefăcuți”, au fost cuvintele lui Ovidiu Burcă.


  • Cotă WIN2 pentru Dinamo: 1,32 este cota pentru „1X” la meciul Oțelul – Dinamo

ADVERTISEMENT