Sport

Ovidiu Burcă, categoric după Dinamo – Botoșani 1-0: „Nu se pune problema victoriei noastre”

Ovidiu Burcă a fost extrem de fericit la finalul partidei cu FC Botoșani, după ce Dinamo a reușit prima victorie din acest sezon.
14.08.2023 | 23:19
Ovidiu Burca categoric dupa Dinamo  Botosani 10 Nu se pune problema victoriei noastre
Ovidiu Burcă urcă pe locul 14 cu Dinamo (4 puncte). Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Ovidiu Burcă a spart ghinionul pentru „alb-roșii”, care au reușit prima victorie din acest sezon, după un gol marcat în prelungirile partidei cu FC Botoșani.

Ovidiu Burcă, eliberat după prima victorie a lui Dinamo: „Aveam nevoie”

Ovidiu Burcă e un antrenor fericit după Dinamo – FC Botoșani 1-0 și prima victorie în acest debut de sezon și pe „Arcul de Triumf” în 9 partide: „A fost un meci dificil și ia-ți văzut și în Giulești ce au putut să facă. Trebuia să atacăm și să pregătim momentele când n-aveam mingea.

ADVERTISEMENT

Antrenorul „câinilor” știe cât de importantă era această victorie pentru elevii săi: „Aveam nevoie de victoria asta și de încredere. Eu cred că suntem echipa care a dominat mai mult jocul, a încercat să își creeze ocazii și a avut posesia. Nu se pune problema victoriei noastre, chiar dacă a venit târziu”.

Cele trei puncte reprezintă o gură importantă de oxigen pentru Dinamo: „I-am avertizat și știam că meciul va fi mult mai ușor dacă marcăm repede. Veneam după niște meciuri în care nu câștigaserăm și cu multă încleștare”. 

ADVERTISEMENT

Burcă a fost mulțumit și de Homawoo, care a făcut cuplu în premieră în defensivă cu Patriche. Tehnicianul a explicat și schimbarea la pauză a lui Abdallah: „A făcut un meci bun pentru debutul la Dinamo. Nu-mi place să fac analize individuală.

Hakim are un deficit de pregătire și trebuie puțină răbdare. Au nevoie de timp să îi integrăm, să înțelegeagă ce vrem de la ei, pentru că tricoul lui Dinamo e unul greu”.

ADVERTISEMENT

Ovidiu Burcă, mesaj pentru jucătorii săi: „Trebuie să vină cu aportul lor”

Ovidiu Burcă a ținut să transmită un mesaj clar pentru oamenii vechi din vestiar, dar și pentru noile achiziții: „Atmosfera e una foarte bună în vestiar. Am adus mulți jucători noi și încă nu e o ierarhie clară, suntem într-o tranziție în care lucrurile se sedimentează. Cei noi trebuie să înțeleagă că trebuie să vină cu aportul lor”.

Etapa viitoare, Dinamo va avea un meci mult mai dificil, în fața ilfovenilor care se află pe locul trei în campionat, după Universitatea Craiova și FCSB: „Voluntariul de câțiva ani i-ați văzut în finale de Cupa României, e una dintre cele mai bune echipe din România și ne așteaptă un meci foarte greu”. 

ADVERTISEMENT

Dinamo urcă pe locul 14 în clasament cu 4 puncte după 5 etape, iar Oțelul Galați și FC Botoșani rămân singurele echipe fără victorie. „Câinii” vor juca în deplasare cu FC Voluntari pe 19 august, de la ora 21:45.


  • 2,14 este cota oferită de WIN2 pentru pronosticul „1 solist” la meciul FC Voluntari – Dinamo

ADVERTISEMENT