Sport

Ovidiu Burcă, incidente cu banca Stelei la derby! Cum și-a motivat jucătorii după înfrângerea din Ghencea: „Am simțit nevoia”. Video

Ovidiu Burcă, antrenorul lui Dinamo, a vorbit despre divergențele cu banca Stelei la derby-ul din Ghencea. Cum a încercat să îi motiveze pe jucători.
22.04.2023 | 12:43
Ovidiu Burca incidente cu banca Stelei la derby Cum sia motivat jucatorii dupa infrangerea din Ghencea Am simtit nevoia Video
Ovidiu Burcă a pierdut al doilea derby cu Steaua pe banca lui DInamo. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Ovidiu Burcă a pierdut al doilea meci împotiva Stelei pe banca lui Dinamo, iar antrenorul a vorbit despre ura pe care o are față de mari rivali.

Ovidiu Burcă și pasiunea pentru Dinamo: „E o relație pur sentimentală”

Ovidiu Burcă a dezvăluit că este suporter al lui Dinamo de mic copil: „Pentru mine faptul că antrenez Dinamo, dincolo de faptul că am o relație profesională, e și una pur sentimentală. Copilăria mea e legată de amintirile cu Dinamo”.

ADVERTISEMENT

Pasiunea lui Burcă pentru Dinamo nu vine însă din familie: „La Slatina a existat întotdeauna un nucleu foarte mare de suporteri ai lui Dinamo. În familia mea erau toți cu Steaua, eu trebuia să fiu opoziția. Nu era frumos să fim toți cu Steaua”.

Ovidiu Burcă a crescut cu meciurile uneia dintre cele mai bune echipe ale lui Dinamo din istoria clubului: „Dinamo m-a făcut să mă apuc de fotbal, meciurile lor din cupele europene, din perioada Mircea Lucescu. Cumva am crescut cu Dinamo”.

ADVERTISEMENT

Ovidiu Burcă și rivalitatea Dinamo – Steaua: „Niciodată nu i-am văzut ca pe niște dușmani”

Ovidiu Burcă nu este însă la fel de înverșunat ca un suporter fanatic: „A existat dintotdeauna o rivalitate [cu Steaua], orice dinamovist a simțit-o, dar nu am avut o ură organică, i-am simțit ca pe niște parteneri de competiție, niciodată ca pe niște dușmani. După meci însă am rămas cu un gust amar”.

La meciul din Ghencea, Ovidiu Burcă a dezvăluit însă că au fost incidente cu staff-ul lui Daniel Oprița: „Banca stelistă a avut o anumită reacție la adresa noastră, au fost mesaje care m-au deranjat. Au depășit granița respectului și a fair-play-ului. Dar asta e societatea în care trăim. 

ADVERTISEMENT

Am aflat după, dar la al doilea gol au avut reacții suburbane. Dacă aș fi văzut, aș fi reacționat. Cei de pe bancă au avut o reacție, iar eu am aflat după meci”, a surprins antrenorul „câinilor”.

„Dincolo de asta, astfel de meciuri, în astfel de atmosfere, fac mult bine fotbalului. Însă meciul de marți a dezvoltat o rivalitate mai accentuată [cu Steaua] pentru mine”.

ADVERTISEMENT

Cum i-au motivat pe jucători după înfrângerea cu Steaua: „Prin greșelile copilărești pe care le-am făcut, am pierdut acest meci”

Ovidiu Burcă a umblat la psihicul jucătorilor după înfrângerea categorică din Ghencea: „Am simțit nevoia după meciul cu Steaua să vorbesc puțin cu jucătorii mei, să-i îmbărbătez, pentru că dincolo de percepția pe care o au cei din exterior eu cred că nu Steaua ne-a învins ci noi, prin greșelile copilărești pe care le-am făcut, am pierdut acest meci. Dar nu am făcut o partidă tocmai rea, m-am uitat și la statisticile meciului”, a spus antrenorul lui Dinamo, la podcastul SportCast cu Sile.

ADVERTISEMENT