Sport

Ovidiu Burcă, mesaj mobilizator înainte de Hermannstadt – Dinamo: „Ne dorim să devenim protagoniști”

Ovidiu Burcă a transmis un mesaj încurajator înainte de Hermannstadt - Dinamo. „Câinii” nu vor să se mulțumească doar cu un punct după deplasarea de la Sibiu.
19.10.2023 | 15:30
Ovidiu Burca mesaj mobilizator inainte de Hermannstadt  Dinamo Ne dorim sa devenim protagonisti
Ovidiu Burcă este încrezător înainte de Hermannstadt - Dinamo. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Dinamo a reușit să pună capăt seriei negative a meciurilor pierdute fără gol marcat. În ultima etapă înainte de pauza pentru meciurile echipei naționale, „câinii” au remizat pe teren propriu, scor 1-1 cu CFR Cluj. În următoarea rundă, Dinamo merge la Sibiu pentru confruntarea cu Hermannstadt, sâmbătă, 21 octombrie, ora 17:00.

Ovidiu Burcă, mesaj mobilizator înainte de Hermannstadt – Dinamo: „Ne dorim să devenim protagoniști”

Dinamo ocupă penultimul loc în campionat, cu 9 puncte în 12 partide. „Câinii” au 6 partide fără victorie în toate competițiile, iar Ovidiu Burcă a recunoscut în cadrul unei conferințe de presă că situația din vestiar a fost extrem de tensionată.

ADVERTISEMENT

Totuși, după egalul cu CFR Cluj, lucrurile au început să se alinieze pentru Dinamo, iar Ovidiu Burcă vrea să transforme formația din Ștefan cel Mare în echipă favorită la victorie.

“Ne așteaptă un meci dificil. Ei au un joc consistent. Au făcut meciuri foarte bune, împotriva unui adversar de calibru. Ne dorim să confirmăm ce am jucat cu CFR Cluj. Trebuie să confirmăm că suntem într-un progres real.

ADVERTISEMENT

„Când pierzi multe meciuri, vorbești în gol, iar jucătorii nu te mai ascultă”

Am făcut un meci foarte solid. Ne dorim să nu încurcăm pe nimeni, ci să devenim protagoniști. Atmosfera este bună. Aveam nevoie de un moment în care se credem unii în alții. Când pierzi multe meciuri, ca antrenor, vorbești în gol, iar ei nu te mai ascultă. 

Încrederea se pierde și se câștigă foarte ușor. Am încercat să păstrăm moralul ridicat. Locul în clasament nu reflectă valoarea jucătorilor. Am avut un joc pe care l-am controlat în prima repriză cu CFR.

ADVERTISEMENT

Am identificat ce s-a întâmplat și poate reușim să facem două reprize asemănătoare!”, a declarat Ovidiu Burcă, la conferința de presă premergătoare duelului Hermannstadt – Dinamo.

Florentin Petre, sfat pentru Ovidiu Burcă: „Nu ar trebui să lipsească din primul 11”

Florentin Petre i-a dat un sfat lui Ovidiu Burcă înainte de duelul cu Hermannstadt. Fostul jucător al „câinilor” este convins că Dennis Politic nu trebuie să lipsească din echipa de start. Atacantul a lipsit de la meciul cu CFR Cluj, fiind indisponibil din cauza cumului de cartonașe galbene.

ADVERTISEMENT

”Denis Politic este un jucător care nu ar trebui să lipsească din primul 11 al lui Dinamo și care ar putea fi titular la orice echipă din SuperLiga. Cred că este un jucător bun, însă este un jucător care nu a ajuns la un potențial maxim.

Este un jucător care face diferența, îmi place cum se dezvoltă în ultimii 35-40 de metri, cum atacă adversarul, cum driblează. Și în plus are și o inteligență care este peste media campionatului. El poate să ducă Dinamo acolo unde ne dorim cu toții, dar mai sunt și alții, Ghezali și nu numai.

Mie îmi plac jucătorii, mie îmi plac fotbaliștii. Noi am făcut parte dintr-o generație de fotbaliști, nu de cei care practică fotbalul. Pentru mine fotbalistul e cel care o atitudine extraordinar de mare, o disciplină la fel de bună și sângele ăla în instalație care face diferența”, a declarat Florentin Petre, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT
Cotă WIN2 pentru Dinamo: 1.48 este cota pentru „peste 1.5 goluri” la meciul Hermannstadt - Dinamo