Sport

Ovidiu Burcă, ultimele detalii despre situația transferurilor la Dinamo. Ce spune despre aducerea lui Ștefan Radu

Dinamo încearcă să scape de interdicția la transferuri, iar Ovidiu Burcă a dezvăluit că are deja o listă jucători care ar urma să vină la echipă.
26.06.2023 | 11:45
Ovidiu Burca ultimele detalii despre situatia transferurilor la Dinamo Ce spune despre aducerea lui Stefan Radu
Dinamo încearcă să scape de interdicția la transferuri, iar Ovidiu Burcă a dezvăluit că are deja o listă jucători care ar urma să vină la echipă. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Acţionarii ”câinilor” fac tot posibilul pentru ridicarea interdicţiei la transferuri şi au promis că vor merge la FIFA, în condiţiile în care sumele pentru care sunt blocate mutările provin dinaintea intrării în insolvenţă.

Ovidiu Burcă speră ca Dinamo să rezolve cât mai repede situația transferurilor

Antrenorul Ovidiu Burcă a confirmat faptul că Sergiu Hanca nu va ajunge la Dinamo, după ce FANATIK a anunțat că fotbalistul este foarte aproape să semneze cu Petrolul Ploieşti, iar în ceea ce privește un posibil transfer al lui Ștefan Radu se așteaptă ca acesta să-și încheie vacanța.

ADVERTISEMENT

”Avem niște jucători pe care îi urmărim de ceva timp. Unii sunt în București deja, alții vor veni acolo. Trebuie să reconstruim echipa, să aducem niște jucători care să ne permită la nivelul primei ligi să avem un lot numeros și calitativ. Ei vor veni ca viitori jucători ai lui Dinamo.

Îi știm de ceva timp, suntem în contact cu ei. Nu aducem jucători în probe, în general. Trebuie aduși jucători pe care i-ai urmărit în prealabil și noi asta am făcut. Hanca este un jucător care poate fi interesant pentru Dinamo, dar în momentul ăsta nu…

ADVERTISEMENT

Cu Radu Ștefan au fost niște discuții, ele nu au mai avansat, vom vedea. Este în vacanță, îl așteptăm să termine vacanța, să se reia discuțiile cu el. Ar fi extraordinar pentru noi să ni se alăture. Are familia acolo, s-a stabilit de foarte mult timp, nu e o decizie ușoară pentru el. Dar vom vedea.

Unii dintre cei pe care îi vom aduce sunt experimentați, au deja meciuri la nivelul primei ligi. Unii sunt mai tineri. Dar important e să fie valoroși. Dacă au și experiență și sunt și valoroși, e mai greu să ni-i permitem noi”, a declarat Burcă la plecarea în cantonamentul din Slovenia, despre care FANATIK a scris în exclusivitate.

ADVERTISEMENT

Burcă sare în apărarea acționarilor

Tehnicianul dinamovist le-a luat apărarea acționarilor clubului care au fost criticați vehement în ultima perioadă și a precizat faptul că până acum aceștia s-au ținut de toate promisiunile pe care le-au făcut.

”Noii acționari sunt sub presiune. Am stat de vorbă ieri (n.r. – duminică) cu ei, i-am simțit pentru prima dată puțin triști, pentru că nu înțeleg atacurile adresate lor. Eu trebuie să rămân alături de ei. Ne-au adus liniște, stabilitate. Le-am cerut două lucruri: salariile la zi și promisiuni respectate.

ADVERTISEMENT

Până azi, relația mea cu ei e fantastică. Le-am cerut teren de antrenament de calitate, au rezolvat. Am cerut cantonament, au rezolvat. Cred că lumea trebuie să fie liniștită. Dacă eu am liniște și încredere, toată lumea trebuie să fie liniștită. Sportiv, lucrurile sunt stabile.

Când au venit dumnealor, n-am văzut multă lume că se înghesuie să vină la Dinamo, așa cum se întâmplă acum. Și-au asumat o datorie de 10 milioane de euro, care încă există, au cheltuit 1,7 milioane de când au venit”, a spus el.

Ce și-a propus în stagiul de pregătire din Slovenia

Ovidiu Burcă a ținut să menționeze faptul că nu este adeptul antrenamentelor dure în timpul cantonamentelor și își dorește ca în acest stagiu de pregătire să-i capaciteze pe jucători pentru sezonul se SuperLiga.

”E foarte important să folosim perioada asta pentru a duce mai departe ideile noastre tactice, să unim foarte bine grupul. A fost o perioadă grea care ne-a ridicat de la pământ. Sperăm ca în perioada asta să revenim cu picioarele pe pământ și să ajungem concentrați 100% la primul joc.

Nu sunt adeptul pregătirilor dure, clasice, deși antrenamentele noastre sunt destul de dure. Pentru prima dată ne permitem și noi să facem un cantonament, iar ăsta, da, e un aspect pozitiv”, a încheiat Burcă.

ADVERTISEMENT