Sport

Dinamo, primul cantonament în străinătate după o pauză de doi ani! Unde vor merge ”câinii” și amicalul de lux pe care l-au programat. Exclusiv

Dinamo se pregătește de revenirea în SuperLiga, iar FANATIK a aflat că elevii lui Ovidiu Burcă vor pleca într-un cantonament în străinătate în această vară.
14.06.2023 | 13:28
Dinamo primul cantonament in strainatate dupa o pauza de doi ani Unde vor merge cainii si amicalul de lux pe care lau programat Exclusiv
Dinamo se pregătește de revenirea în SuperLiga, iar FANATIK a aflat că elevii lui Ovidiu Burcă vor pleca într-un cantonament în străinătate în această vară. Sursă foto: Facebook Dinamo Bucuresti
ADVERTISEMENT

Revenirea în eșalonul de elită aduce un plus financiar important pentru o echipă care a avut mult de suferit în ultimii ani din cauza lipsei de capital. Doar din drepturile tv, ”câinii” şi-au asigurat aproximativ un milion de euro.

Cantonament în străinătate pentru Dinamo la revenirea în SuperLiga

Antrenorul Ovidiu Burcă a fost primul care a înțeles că SuperLiga va fi o provocare uriașă pentru Dinamo și din informațiile FANATIK le-a cerut noilor acționari să perfecteze un cantonament în străinătate unde să pună la punct strategia pentru sezonul viitor.

ADVERTISEMENT

Președintele Andrei Nicolescu s-a conformat și a stabilit un stagiu de pregătire în Slovenia, acolo unde ”câinii” vor susține mai multe meciuri de verificare, pentru ca Burcă să știe exact nivelul echipei înaintea revenirii în SuperLiga.

FANATIK a aflat că până la acest moment s-a stabilit un singur meci amical, împotriva formației antrenate de Mircea Lucescu, Dinamo Kiev, care a încheiat sezonul pe locul 4 în campionatul Ucrainei.

ADVERTISEMENT

Ultimul amical disputat de cele două echipe a avut loc în Ucraina, în 2021, pe când Dinamo încerca să strângă bani pentru salvarea clubului, iar formația pregătită de Mircea Lucescu s-a impus cu 3-0.

Ultimul cantonament în afara țării a fost în Turcia, în vara lui 2021

Cantonamentul pe care Dinamo îl va efectua în această vară în Slovenia este primul pe care ”câinii” îl vor susține în străinătate după o pauză de doi ani. În vara lui 2021, ”roș-albii” se pregăteau în Turcia de sezonul ce avea să le aducă prima retrogradare din istorie.

ADVERTISEMENT

De atunci, problemele financiare au venit ca o avalanșă peste clubul din Ștefan cel Mare și nu au mai existat bani pentru stagii de pregătire în afara țării. Și în vara lui 2022, și în iarna trecută, echipa lui Burcă a fost nevoită să rămână acasă și să joace cu adversari de Liga 3 precum Blejoi sau Păulești.

Clubul Dinamo a pus deja în vânzare abonamente pentru sezonul viitor și a anunțat că jocurile vor avea loc în principiu pe stadionul Arcul de Triumf. În cazul în care toate aceste abonamente se vor epuiza și vor mai exista cel puțin 5.000 de cereri, atunci jocurile ”câinilor” se vor muta pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT

Eugen Voicu, acționarul lui Dinamo, are planuri mari pentru club după promovarea în SuperLiga și a spus că vrea să se ghideze după felul în care a reușit Jose Mourinho să scrie istorie la FC Porto.

ADVERTISEMENT