Fotbal international

Ovidiu Hațegan a acordat două penalty-uri în prima repriză pentru Atalanta în meciul cu Valencia! A folosit și tehnologia VAR. VIDEO

10.03.2020 | 22:57
Ovidiu Hategan a acordat doua penaltyuri in prima repriza pentru Atalanta in meciul cu Valencia A folosit si tehnologia VAR VIDEO
ADVERTISEMENT

Ovidiu Hațegan este arbitrul partidei dintre Atalanta și Valencia, iar românul a acordat două penalty-uri pentru formația din Italia în prima repriză, ambele transformate de Josip Ilicic.

Ovidiu Hațegan a acordat două penalty-uri în prima repriză pentru Atalanta

Ovidiu Hațegan a acordat două lovituri de la 11 metri pentru Atalanta în prima repriză a duelului cu Valencia. Ambele lovituri de pedeapsă au fost corect acordate, dar pentru ultimul penalty, centralul român a avut nevoie de VAR după un henț în careu făcut de Diakhaby.

ADVERTISEMENT

În minutul 43, jucătorii Atalantei au protestat în primă instanță pentru că românul nu acordase penalty, dar Ovidiu Hațegan a așteptat întreruperea jocului pentru a verifica faza cu ajutorul arbitrajului video.

În cele din urmă, „centralul” român a dictat penalty pentru italieni, iar Josip Ilicic a reușit să marcheze din nou, la fel cum a făcut în minutul doi, tot după un penalty transformat.

ADVERTISEMENT

Hațegan, lăudat de Gigi Becali

Ovidiu Hațegan este unul dintre cei mai buni arbitrii români, iar de-a lungul timpului a fost lăudat până și de Gigi Becali, recunoscut pentru temperamentul său dar care îl criticase în trecut pe „central”.

La sfârșitul unui duel dintre FCSB și CFR Cluj, 1-1, în 2017, patronul vicecampioanei României a refuzat să-l critice pe Ovidiu Hațegan, deși „centralul” luase o decizie controversată, după ce i-a refuzat FCSB-ului un penalty.

ADVERTISEMENT

Ca niciodată, Gigi Becali i-a luat apărarea arbitrului despre care a spus că nu a fost rău intenționat: „Despre arbitraj ce să spun? Am avut penalty clar! Dar nu sunt supărat. Eu cred că Haţegan n-ar fi dat şi dacă era invers. Nu a vrut să se complice. Nu s-a văzut o rea-voinţă. Nu a fost tendenţios”.