Fotbal international

Ovidiu Hațegan, inamicul public numărul 1 în Olanda după deciziile controversate din Ajax-Chelsea 0-1. ”Cum să fie ofsaid?!”. FOTO și VIDEO

24.10.2019 | 01:04
Ovidiu Hategan inamicul public numarul 1 in Olanda dupa deciziile controversate din AjaxChelsea 01 Cum sa fie ofsaid FOTO si VIDEO
ADVERTISEMENT

Ovidiu Hațegan a fost implicat în primul moment controversat în chiar primele minute ale meciului pe care îl oficiază în grupele Ligii Campionilor, Ajax – Chelsea. Gazdele au cerut penalty în debutul partidei, după o minge care l-a lovit în mână pe Marcos Alonso. Centralul român a lăsat jocul să continue, în ciuda protestelor celor de la Ajax. Apoi, a anulat cu VAR un gol al olandezilor, tot la scorul de 0-0, deși inițial reluările nu păreau să indice ceva neregulamentar. Partida s-a terminat 1-0 pentru Chelsea, gol Batshuay în minutul 86.

Ovidiu Hațegan, decizii controversate la Ajax – Chelsea. Ofsaidul văzut doar de VAR la golul olandezilor. Ruud Gullit a luat foc

Ruud Gullit, legenda lui Ajax, Milan și a naționalei Olandei, a vorbit despre golul anulat pentru offside la Quincy Promes, despre care a spus că trebuia validat: „Arbitrul video a ales un moment prost pe care să-l analizeze. Adevărul este că golul trebuia validat nu este nicio urmă de offside!”. 

ADVERTISEMENT

Și, într-adevăr, pare să fie o eroare de analizare a fazei. Asta pentru că momentul judecat de VAR dă impresia că este altul decât cel în care pleacă pasa: Promes are picioarele apropiate în primul cadru (cel al pasei), în timp ce în cadrul analizat are picioarele în altă poziție!

Fanii olandezi au fost foarte vehemenți pe rețelele de socializare la adresa lui Ovidiu Hațegan, pe care îl pun la zid pentru eșecul în fața lui Chelsea: „Să înțeleg că oricine poate ajunge arbitru în ziua de astăzi? Ovidiu Hațegan a început să arunce aiurea cu cartonașe în toate părțile, dar mai ales… de când vârful degetelor se consideră ofsaid?”, a fost reacția unui fan pe Twitter, în timp ce alți suporteri ai „lăncierilor” au fost mai scurți, postând mesaje de uimire la adresa deciziilor luate de român: „Cum este posibil să dai ofsaid la faza aia!? Chiar era nevoie ca Chelsea să scoată un rezultat bun în Olanda, cu noi!? Incredibil…”

ADVERTISEMENT
Fază controversată la Ajax-Chelsea. Sursă foto: looksport
Fază controversată la Ajax-Chelsea. Sursă foto: looksport

 

Decizia la care nu s-a cerut VAR: penalty nedat după ce s-a semnalizat un ofsaid inexistent

În debutul partidei, jucătorii formației olandeze au solicitat o lovitură de pedeapsă după un henț făcut de unul dintre apărătorii echipei conduse de Frank Lampard.

Quincy Promes a fost servit bine în banda stângă a atacului formației sale, iar în momentul în care a pătruns în careu, mingea a fost blocată cu mâna de Marcos Alonso, fundașul de bandă al lui Chelsea. Golul a fost anulat în urma unei semnalizări de la margine a asistentului Octavian Şovre, care indicase un ofsaid inexistent la Promes!

ADVERTISEMENT
Hențul comis de Marcos Alonso. Sursă Foto: Twitter
Hențul comis de Marcos Alonso. Sursă Foto: Twitter

Chiar dacă imaginile surprinse de camerele de filmat arată hențul clar comis de Alonso, Ovidiu Hațegan a lăsat jocul să continue. În ciuda faptului că meciurile din grupele Ligii Campionilor beneficiază de video arbitraj, centralul român nu cerut ca faza să fie judecată cu VAR.