Sport

Ovidiu Hațegan, start dificil de meci în FCSB – Universitatea Craiova. Ce a decis VAR-ul când roș-albaștrii au cerut penalty

Ovidiu Hațegan, arbitrul derby-ului FCSB - Universitatea Craiova, n-a avut un meci ușor pe Arena Națională. Controversele au apărut încă din primele minute
07.04.2024 | 20:53
Ovidiu Hategan start dificil de meci in FCSB  Universitatea Craiova Ce a decis VARul cand rosalbastrii au cerut penalty
Ovidiu Hațegan, start dificil de meci în FCSB - Universitatea Craiova. Ce a decis VAR-ul când roș-albaștrii au cerut penalty. FOTO: sportpictures.
ADVERTISEMENT

Ovidiu Hațegan a fost arbitrul desemnat de CCA să „fluiere” derby-ul FCSB – Universitatea Craiova. „Centralul” arădean a avut de lucru încă din primele minute ale duelului de pe Arena Națională, la care au asistat peste 20.000 de spectatori.

Ovidiu Hațegan, start complicat în FCSB – Universitatea Craiova. Gazdele au cerut penalty

Cea mai controversată fază din primul sfert de oră s-a petrecut în careul oltenilor. Scăpat singur cu Laurențiu Popescu în minutul 10, Adrian Șutu a finalizat cu sete, dar portarul oaspeților a respins în corner.

ADVERTISEMENT

Înainte ca Șut să tragă la poartă, reluările TV au arătat că Badelj l-a agățat un pic pe mijlocașul roș-albaștrilor. Hațegan a așteptat câteva secunde ca faza să fie analizată în camera VAR, dar decizia sa din teren a rămas intactă și jocul s-a repus cu lovitură de la colț. – vezi VIDEO

Ovidiu Hațegan s-a aruncat cu cartonașe galbene încă din primele minute. Mihai Lixandru și David Miculescu au fost primii fotbaliști sancționați pentru două faulturi care necesitau avertisment.

ADVERTISEMENT

Oltenii n-au scăpat nici ei de cartonașele galbene ale lui Ovidiu Hațegan. Arbitrul FIFA i-a avertizat primii din tabăra oaspete pe Badelj și Blesa. Până la finalul primei jumăteți de oră, echipa lui Ivailo Petev a mai fost avertizată o dată. Căpățînă a luat galben pentru un fault la Octavian Popescu.

La partida pe Arena Națională, din brigada lui Ovidiu Hațegan au făcut parte asistenții Mircea Mihail Grigoriu și Mihai Marius Marica, în timp ce Andrei Moroiţă a îndeplinit rolul celui de-al patrulea oficial. În camera VAR s-au aflat Florin Andrei și Bogdan Dumitrache.

ADVERTISEMENT

Hațegan va participa la Jocurile Olimpice

2024 se anunță un an bun pentru Ovidiu Hațegan. Arădeanul în vârstă de 43 de ani nu doar că a început să arbitreze din nou cu regularitate în SuperLiga, dar a primit și o veste uriașă. Va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Paris.

„Comitetul FIFA pentru Arbitri a desemnat 89 de arbitri (21 arbitri de centru, 42 asistenți, 20 oficiali de arbitraj video și șase arbitri de suport) din 45 de țări pentru a arbitra meciurile de la Turneele de Fotbal Olimpice Paris 2024. România va fi reprezentată la Jocurile Olimpice de Ovidiu Hațegan, care face parte din cei 20 de arbitri VAR desemnați de FIFA.

ADVERTISEMENT

Turneul feminin va începe pe 25 iulie 2024 și se va încheia cu meciul pentru medalia de aur pe Parc des Princes din Paris, pe 10 august 2024. Competiția masculină va începe pe 24 iulie 2024, în timp ce finala va avea loc pe 9 august 2024, de asemenea pe stadionul lui PSG.

Pregătirea arbitrilor va fi monitorizată în mod regulat și strâns înainte și în timpul Jocurilor Olimpice de către o echipă de formatori tehnici FIFA, inclusiv arbitri și instructori de arbitraj video (VAR), precum și analiști de meci, antrenori de fitness, fizioterapeuți și oameni de știință sportivă, toți aceștia vor oferi oficialilor cea mai bună pregătire posibilă.

La ambele turnee de fotbal de la Jocurile Olimpice de la Paris, arbitrii vor fi susținuți de tehnologia liniei de gol și sistemul VAR, inclusiv sistemul semi-automat pentru ofsaid”, a anunțat FRF pe site-ul oficial.

ADVERTISEMENT