Sport

Ovidiu Hațegan, prezent la Jocurile Olimpice de la Paris. Pentru ce a fost selectat arbitrul român

Revenit în arbitraj după o problemă medicală gravă, Ovidiu Hațegan a fost inclus pe lista arbitrilor ce vor fi prezenți la Jocurile Olimpice de la Paris.
03.04.2024 | 19:31
Ovidiu Hategan prezent la Jocurile Olimpice de la Paris Pentru ce a fost selectat arbitrul roman
Revenit în arbitraj după o problemă medicală gravă, Ovidiu Hațegan a fost inclus pe lista arbitrilor ce vor fi prezenți la Jocurile Olimpice de la Paris. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

În urmă cu 2 ani, ”centralul” din Arad a suferit un infarct miocardic care i-a pus viața în pericol. Lui i-a fost montat un stent în urma unui intervenții chirurgicale efectuată la Institutului de Boli Cardiovasculare din Timișoara.

Ovidiu Hațegan, pe lista arbitrilor VAR la Jocurile Olimpice de la Paris

Ovidiu Hațegan a primit o veste excelentă, el fiind selectat de Comitetul FIFA pentru Arbitri să oficieze la meciurile de la Jocurile Olimpice de la Paris. Cea mai mare competiție sportivă va avea loc în capitala Franței, în perioada 26 iulie – 11 august.

ADVERTISEMENT

”Comitetul FIFA pentru Arbitri a desemnat 89 de arbitri (21 arbitri de centru, 42 asistenți, 20 oficiali de arbitraj video și șase arbitri de suport) din 45 de țări pentru a arbitra meciurile de la Turneele de Fotbal Olimpice Paris 2024. România va fi reprezentată la Jocurile Olimpice de Ovidiu Hațegan, care face parte din cei 20 de arbitri VAR desemnați de FIFA.

Turneul feminin va începe pe 25 iulie 2024 și se va încheia cu meciul pentru medalia de aur pe Parc des Princes din Paris, pe 10 august 2024. Competiția masculină va începe pe 24 iulie 2024, în timp ce finala va avea loc pe 9 august 2024, de asemenea pe stadionul lui PSG.

ADVERTISEMENT

Pregătirea arbitrilor va fi monitorizată în mod regulat și strâns înainte și în timpul Jocurilor Olimpice de către o echipă de formatori tehnici FIFA, inclusiv arbitri și instructori de arbitraj video (VAR), precum și analiști de meci, antrenori de fitness, fizioterapeuți și oameni de știință sportivă, toți aceștia vor oferi oficialilor cea mai bună pregătire posibilă.

La ambele turnee de fotbal de la Jocurile Olimpice de la Paris, arbitrii vor fi susținuți de tehnologia liniei de gol și sistemul VAR, inclusiv sistemul semi-automat pentru ofsaid”, a anunțat FRF pe site-ul oficial.

ADVERTISEMENT

Hațegan a arbitrat după 2 ani un meci internațional

Alegerea lui Ovidiu Hațegan pentru Jocurile Olimpice de la Paris este o recompensă pentru arbitrul român care nu a fost selectat și pentru Euro 2024. La turneul final din Germania va merge brigada condusă de Istvan Kovacs.

Hațegan s-a întors în arbitraj odată cu începerea noului sezon din SuperLiga. După 509 zile de absență, el a condus meciul dintre Universitatea Craiova și Oțelul Galați, scor 0-0, și a fost primit cu aplauze în Bănie.

ADVERTISEMENT

În toamnă, ”centralul” a revenit și în fotbalul european, fiind delegat de UEFA la meciul Lugano – Club Brugge 1-3, din grupele UEFA Conference League. Apoi, el a fost trimis la întâlnirea dintre Spania și Georgia, din preliminariile Euro 2024.

ADVERTISEMENT