Sport

Ovidiu Sabău dezvăluie cum a reușit să revină în Giulești: „La 0-2 te gândești să nu iei multe”

Ovidiu Sabău, fostul jucător al Rapidului, a dat lovitura în Giulești după ce jucătorii lui Bergodi au condus cu 2-0. Ce a spus antrenorul lui U Cluj.
27.11.2023 | 23:50
Ovidiu Sabau dezvaluie cum a reusit sa revina in Giulesti La 02 te gandesti sa nu iei multe
Ovidiu Sabău o duce pe U Cluj la 2 puncte de play-off după victoria cu Rapid. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Ovidiu Sabău a reușit să câștige cu 3-2 în Giulești și o duce pe Universitatea Cluj pe locul 7, cu 23 de puncte, la două distanță de ultimul loc de play-off, ocupat de Petrolul Ploiești.

Ovidiu Sabău dezvăluie cum a reușit să revină în Giulești: „Am crezut foarte mult și am reușit”

Sabău a fost un antrenor fericit după o victorie spectaculoasă în Giulești: „Multe goluri, meci frumos, noi am pregătit jocul să începem bine, să nu îi lăsăm să atace. Am pus presiune pe fundașii centrali.

ADVERTISEMENT

Știam că vor începe foarte tare, că vor încerca să marcheze de la început. A venit acel gol, a trebuit să mă adaptez, să fac acea schimbare, să schimb sistemul, am reușit să înscriem în prima repriză, ceea ce ne-a dat moral, încredere”.

Ovidiu Sabău știe care a fost momentul cheie al meciului: „Am reușit să înscriem în prima repriză ceea ce ne-a dat moral să credem. Ei au fost foarte buni, au jucători cu calitate și erau împinși de public. Intrând la pauză cu 1-2 am crezut foarte mult și am reușit”.

ADVERTISEMENT

Ce le-a spus la pauză jucătorilor: „Nu i-am scuturat”

Antrenorul Universității Cluj a fost sincer, după ce Rapidul înscrisese de două ori extrem de rapid: „Sunt jucători de calitate, cu personalitate și nu îi intimează astfel de meciuri. Când ești condus cu 2-0 în minutul 25 te gândești să nu iei multe. Îți trec foarte multe prin minte și cu o echipă care arată bine”.

Sabău a explicat ce le-a spus jucătorilor la pauză: „Nu i-am scuturat, le-am zis să creadă mai mult, că pot să câștige acest joc. Am intervenit să reparăm anumite greșeli, să ne adaptăm imediat la un alt sistem de joc. Sunt momente când trebuie să găsești soluții. Lucrurile au ieșit de data asta așa cum trebuia”.

ADVERTISEMENT

Fostul jucător al Rapidului și-a dat seama unde a fost surprinsă echipa sa în debutul meciului: „De speculat sigur noi trebuia să fim mult mai compacți, pentru că jucau foarte repede, Iacob juca între linii cu atacantul lor și rămânea liber cu fundașii centrali. Noi aveam superioritate numerică la mijloc, dar de fapt nu era”.

Ovidiu Sabău a schimbat fața Universității Cluj în repriza a doua: „I-am obligat să joace înapoi”

Ovidiu Sabău a dezvăluit cum a reușit să contracareze ofensiva Rapidului: „Am reușit să nu mai lăsăm spații, i-am obligat să joace înapoi și când recuperăm mingea să îi surprindem”.

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de Alex Chipciu, Sabău a avut parte de primire călduroasă din partea fanilor Rapidului: „Am fost primit foarte bine, ca de fiecare dată. Am tot respectul pentru acești oameni și sunt alături de echipă și în momente grele. Așa trebuie să fie suporterii. Îmi pare rău pentru ei și mă bucur pentru mine și jucători”.

ADVERTISEMENT