Sport

Rapid – U Cluj 2-3, în etapa 17 din SuperLiga. Giuleștenii și-au făcut hara-kiri. Clasamentul actualizat

Rapid a pierdut uluitor cu 2-3 meciul de pe teren propriu cu U Cluj, după ce a condus cu 2-0 în minutul 23, și a ratat șansa de a urca pe locul 2 în clasamentul SuperLigii.
27.11.2023 | 22:28
Rapid  U Cluj 23 in etapa 17 din SuperLiga Giulestenii siau facut harakiri Clasamentul actualizat
Dan Nicolae Nistor si Jayson Jordan Julien Romain Papeau in meciul de fotbal dintre Rapid Bucuresti si Universitatea Cluj, din cadrul Superligii Superbet, desfasurat pe Superbet Arena-Giulesti din Bucuresti, luni 27 noiembrie 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
27-11-2023
18:29

Rapid - U Cluj 2-3 (Papeau 13, Ioniță 23 / D. Popa 39, Chipciu 55, I. Stoica 72)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+5: Fluier final. Meci cu o desfășurare incredibilă în Giulești și cu un rezultat pe care puțină lume îl anticipa, mai ales după scorul afișat pe tabelă în minutul 23. Elevii lui Bergodi au avut partida în mână, dar au căzut inexplicabil în partea secundă, permițându-le „șepcilor roșii” o revenire de poveste.

Cu acest eșec, Rapidul a ratat șansa de a trece pe locul 2 în clasament, peste CFR Cluj, în timp ce U Cluj s-a apropiat la doar două puncte de locurile de play-off.

Clasament SuperLiga

Min. 75: Chipciu scapă singur cu Moldovan, dar trimite în bară din 7-8 metri, mingea ajunge apoi la Ianis Stoica, al cărui șut se duce în plasa laterală.

Min. 72: GOOOL U Cluj! Daniel Popa scapă singur cu Horațiu Moldovan după o pasă excelenetă a lui Doukoure, îi trimite în lateral lui Ianis Stoica și acesta reia în poarta goală din 6 metri.

Min. 55: GOOOL U Cluj! Nistor îl gasește cu o pasă genială în careu pe Stoica, șutul acestuia lovește transversala, dar mingea sare la Chipciu, care înscrie cu un șut plasat, pe jos, de la 14 metri.

Min. 46: Daniel Popa scapă singur cu Horațiu Moldovan, dar nu-l poate învinge pe portarul rapidist cu un șut din careu. Doar corner pentru clujeni, rămas fără niciun rezultat.

Min. 39: GOOOL U Cluj! Daniel Popa înscrie în poarta goală după o pasă primită de la Oancea. A avut ceva emoții, fiindcă golul a fost verificat în camera VAR pentru o posibilă poziție de ofsside, dar în cele din urmă a fost validat.

Min. 33: Iliev respinge șutul lui Kait din afara careului.

Min. 23: GOOOL Rapid! Funsho centrează de pe dreapta în fața porții, Ioniță îi ia ușor fața lui Chipciu și deviază balonul în plasă.

Min. 13: GOOOL Rapid! Papeau șutează de la 20 de metri, mingea este deviată de Masoero, care se întorsese cu spatele, și intră în poartă.

Min. 7: O nouă ocazie bună pentru clujeni, dar șutul lui Daniel Popa e blocat de Iacob.

Min. 3: Clujenii recuperează un balon în apropierea careului rapidist, mingea ajunge la Nistor, liber la 10 metri de poartă, dar șutul acestuia e blocat în ultimul moment de Săpunaru.

Min. 1: A început partida. Lovitura de start a fost dată de Mircea Popa, campion mondial cu naționala de minifotbal a României. Acesta a prezentat publicului din Giulești și trofeul cucerit de „tricolori”.

mircea Popa
Lovitura de start a meciului Rapid – U Cluj a fost dată simbolic de Mircea Popa, campion mondial cu naționala de minifotbal a României
27-11-2023
17:38

Echipele de start la Rapid - U Cluj

Echipele de start la meciul Rapid – U Cluj.

  • Rapid: H. Moldovan – Braun, Săpunaru, Iacob, Borza – Al. Albu, Kait, Al. Ioniță – Papeau, Borja Valle, Funsho. Rezerve: Drăghia – Onea, I. Cristea, D. Grigore, Pănoiu, El Sawy, Tsoumou, Cîrjan, Soni. Antrenor: Cristiano Bergodi.
  • U Cluj: Iliev – Simion, Masoero, Pițian, Vătăjelu – Doukoure, Fossati – I. Stoica, Nistor, Chipciu – D. Popa. Rezerve: Gorcea – Peteleu, Miron, I. Filip, Popadiuc, Silaghi, Mani, M. Ilie, Oancea. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.

Meciul Rapid – U Cluj are loc luni, 27 noiembrie, cu începere de la ora 20:30, în cadrul etapei a 17-a din SuperLiga, fiind epilogul acestei runde. Rapid are mare nevoie de victorie pentru a trece pe locul 2 în clasament și a rămâne cât mai aproape de FCSB în lupta la titlu, iar U Cluj trebuie să revină cât mai repede pe linia de plutire, după ce în ultimele etape a cam ruinat toate eforturile depuse până atunci.

Unde se joacă meciul Rapid – U Cluj, în etapa 17 din SuperLiga

Întâlnirea Rapid – U Cluj se dispută luni, 27 noiembrie, de la ora 20:30, pe stadionul „Superbet Arena” din cartierul Giulești, în etapa a 17-a din SuperLiga. Nu mai reprezintă nimic spectaculos faptul că și acest meci va fi unul cu casa închisă, biletele fiind de mult epuizate, mai ales că Rapid a avut evoluții bune și foarte bune în ultimele apariții.

ADVERTISEMENT

O primire cu totul specială va avea portarul giuleștenilor, Horațiu Moldovan, cel care a fost unul dintre cei mai buni jucători ai României în ultima etapă de calificare a echipei naționale la EURO, 2024 și care a cuprins victoria tricoloră în meciurile cu Israel și cu Elveția. Cu siguranță numele său va fi ovaționat de întreg stadionul înainte de meci.

Cine transmite la TV partida Rapid – U Cluj

Partida Rapid – U Cluj  se joacă luni,  26 noiembrie, de la ora 20:30, pe stadionul „Superbet Arena” din Giulești, în etapa a 17-a din SuperLiga. Ea va putea fi urmărită în direct pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport și Prima Sport 2. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La București, luni, 27 noiembrie, după un weekend ploios la maxim, revine soarele pe cer într-o zi cu cer variabil, mai mult senin. Cert este că ploaia de sâmbătă și duminică nu va mai fi prezentă, iar temperatura maximă a zilei la amiază va atinge 4 grade. În schimb, seara, la ora meciului va fi frig bine, în jur de un grad sau chiar 0 grade. Bucureșteanul Radu Petrescu a fost desemnat să conducă această partidă, deși se joacă pe terenul Rapidului, în Capitală.

Ce jucători lipsesc din confruntarea Rapid – U Cluj

Evident, Cristiano Bergodi îi are în continuare absenți cei trei jucători foarte importanți care lipsesc de mai bine de o lună din angrenajul echipei sale. Este vorba de golgheterul echipei, cu șase reușite, kosovarul Albion Rrahmani, dar despre acestea sunt vești bune privind recuperarea, de Cladiu Petrila și mijlocaul Emmers, care par totuși a fi intrat într-un program apropiat de cel normal și sunt șanse să îi revedem curând în lot.

ADVERTISEMENT

Antrenorul oaspeților, Ioan Ovidiu Sabău, admite că îl încearcă o senzație specială la gândul revenirii ca inamic în Giulești, unde a îmbrăcat tricoul Rapidului. Chiar dacă suporterii Rapidului nu o să fie încântați, vine să joace pentru cele trei puncte, pentru a ieși din pasa proastă intrată de la meciul pierdut acasă cu FC Voluntari.

Cote la pariuri la jocul Rapid – U Cluj

Casele de pariuri văd în Rapid o echipă care are multe șanse de a tranșa acest meci în favoarea sa. Giuleștenii au o cotă generoasă la victorie, adică 1,90, în timp ce „Șepcile roșii” au primit un tentant 4,00. Șansă dublă „1X” are cotă de 1,25, iar șansă dublă „X2” ajunge la 1,90. Un gol marcat de Rapid are cotă aproape modică – 1,22, iar o reușită a oaspeților valorează 1,55.

ADVERTISEMENT

Sunt doar patru dispute directe între cele două echipe de când au revenit în primul eșalon și studenții clujeni nu au reușit nici o victorie. Sunt trei meciuri jucate în orașul de pe Someș și unul singur la București, mai mult „alb-negrii” nu au marcat niciodată. Avem două 0-0 la Cluj, 3-0 pentru Rapid tot în deplasare în prima parte a acestui sezon și succes la limită acasă, cu 1-0.

ADVERTISEMENT